L'Atlètic de Madrid tornarà avui al Bay Arena de Leverkusen (20.45 h) dos anys després, en els vuitens de final de la Champions, amb semblances i diferències respecte al xoc en la mateixa ronda i el mateix escenari en què va perdre per 1 -0 en el curs 2014-15. Igual que fa dues temporades, l'equip matalasser parteix com a favorit. De nou és el subcampió de la competició, ha avançat als vuitens de final com a líder de grup; és un dels rivals a batre i jugarà el xoc de tornada al Vicente Calderón. No hi ha canvis a les banquetes respecte a aquella cita de fa dos anys. En el conjunt alemany segueix Roger Schmidt i en el madrileny, Diego Simeone. Dos anys després, l'Atlètic manté deu futbolistes en la seva plantilla respecte al seu últim precedent a Leverkusen però hi afegeix el desequilibri i gols de Carrasco i Gameiro.

Els alemanys, però, tenen ganes de revenja. En aquell moment van jugar i van tenir l'eliminació el porter Leno, els defenses Wendell i Hilbert, els migcampistes Bellarabi, Bender, Brandt i Calhanoglu (ara de baixa per la sanció de quatre mesos que li ha imposat la FIFA) i el davanter Kiessling. A més, vénen reforçats pel bon moment de forma de Chicharito Hernández, amb 12 gols en 26 duels i que ja va eliminar els matalassers en la temporada 2014-15, aquell cop a les files del Reial Madrid, marcant un gol al minut 88. Ell, el xilè Aranguiz, el jove Havertz o el migcampista Kampl són les diferències més substancials en l'equip alemany.

Sense precedents

El Manchester City de Pep Guardiola arrenca l'eliminatòria amb la visita del Mònaco (20:45 h), en un xoc inèdit i sense un clar favorit per passar de ronda. Els anglesos acumulaven 10 victòries consecutives abans d'empatar en la FA Cup, i semblen haver trobat la regularitat que els faltava. El Mònaco, per la seva banda, és el líder de la Ligue 1 amb el millor atac d'Europa, amb Falcao, Germain i Lemar com els seus grans perills.