Hristo Stòitxkov va ser ahir dimarts a Martorell per inaugurar un camp de futbol dins del projecte Cruyff Courts. El búlgar ha aprofitat l´acte per donar suport al tècnic del Barça, Luis Enrique, sobre qui ha dit que té un "caràcter guanyador" i creu que "està sofrint amb la situació que hi ha ara". Per això, ha dit que cal donar suport a l´asturià i ha afegit que hi ha "malícia" per part d´alguns a l´hora de criticar l´equip blaugrana.

En aquest sentit,Stòitxkov ha comentat que "a aquest equip no se li pot demanar més. Ha guanyat els títols que cap equip del món podia somiar guanyar". Sobre el futur de Messi, l´exfutbolista búlgar ha estat molt contundent: "ja està renovat des de fa sis mesos". En general, ha assegurat que veu "bé" a l´equip blaugrana i que la derrota davant el PSG va ser "un mal resultat i punt. A mí també em va tocar viure una cosa així".

Però l´integrant del Dream Team també ha aprofitat la inauguració per parlar de qui va ser el seu tècnic al Barça, Johan Cruyff, i per posar en valor el treball que està fent la seva fundació amb un projecte com el dels Cruyff Courts. Aquesta iniciativa consisteix en la construcció i manteniment de camps de futbol de petites dimensions (futbol 7) d´ús lliure per a fomentar la pràctica de l´esport entre els joves i els infants. Es tracta d´un projecte que la Fundació Cruyff ha posat en marxa juntament amb l´Obra Social ´La Caixa´ i la Fundació FC Barcelona i que té per objectiu construir un total de 15 camps arreu de Catalunya, principalment en zones desfavorides per fomentar la inclusió social.

Stoichkov, en qualitat d´ambaixador de la Cruyff Court de Martorell, ha destacat el llegat de l´exentrenador del Barça -mort el març passat- tant futbolísticament com a través de la seva fundació, per promoure "l´esperit per lluitar, aprendre, treballar i ser feliços" a través de l´esport. L´ex futbolista búlgar ha afegit que tots aquests valors "que van començar amb el míster, no acabaran mai. Tenia la idea de que el futbol és aprendre, recolzar i ajudar i volia que la gent seguís els seus passos".

L´embrió d´aquest projecte va ser la creació del Cruyff Court Xavi Hernández a Terrassa, i després s´han fet d´altres a la Pobla de Segur i Badia del Vallès. La construcció del de Martorell ha estat possible gràcies al conveni signat entre l´Ajuntament i la Fundació Cruyff. La nova instal·lació es troba al barri de La Vila, a l´antic camp de les Carolines, que des del consistori apunten que ja tenien pensat rehabilitar. Tot i que ara s´ha fet la inauguració, ja porta "uns dos mesos" funcionant, segons va dir l´alcalde Xavier Fonollosa, qui s'ha mostrat molt "content" per com està funcionant, ja que cada cap de setmana "està ple de nois i noies". El batlle també ha destacat que Cruyff "volia que tinguessin instal·lacions esportives adequades" com queda palès amb aquest projecte de a seva fundació.

A l´acte d´ahir també hi han estat presents, entre d´altres, Danny Coster, vídua de Johan Cruyff, i Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona. A més, més d´un centenar de nens de les escoles martorellenques han pogut jugar una estona al nou camp i conèixer Stòitxkov, integrant del Dream Team que va guanyar la primera Copa d´Europa culé el 1992.