El Manchester City va aconseguir dos gols d'avantatge en un partit impressionant on va anar dos cops darrere en el marcador i en què el líder de la lliga francesa, el Mònaco, va errar un penal. L'entrada al camp de Zabaleta va restructurar la defensa del City, que havia patit molt, i li va permetre remuntar apel·lant a l'èpica.

La primera part va ser trepidant. El City va fer el que va poder per esquivar la pressió monegasca, i es va avançar al tram central. Silva filtra una pilota a Sané i aquest fa la passada de la mort perquè precisment Sterling anoti. Els de Guardiola dominaven, però Caballero va entregar una pilota al Mònaco i Fabinho va centrar perquè Falcao marqués en planxa. Tot seguit, la jugada polèmica. Agüero es queda sol davant de Subasic, aquest posa el peu i l'argentí cau. Del penal i expulsió es passa a groga per al davanter per llançar-se. L'acció despista el City i una pilota llarga a Mbappé acaba amb l'1-2 del jove davanter.

La segona meitat va ser de bogeria. L'àrbitre assistent Gil Manzano fa que Mateu indiqui penal d'Otamendi a Falcao. El colombià el llança malament i Caballero l'atura. Tot seguit, Agüero empata en una contra amb errada del porter Subasic, però a continuació Falcao es refà i anota el 2-3 en robar la cartera a Stones.

Guardiola va arreglar el desastre defensiu amb l'entrada de Zabaleta a la dreta i el City va passar a dominar. Dos córners seguits, un sacrilegi per a l'estil Guardiola, permeten a Agüero, primer, i a Stones, després, capgirar el resultat. Els anglesos ja van desbocats i Sané aconsegueix el cinquè en una gran acció entre Silva i Agüero. Falcao encara hauria pogut anotar el 5-4, però Caballero va respondre amb una gran aturada. Espectacle espatarrant que tindrà la tornada a l'estadi Lluís II.