El santpedorenc Rafa Martínez, capità del València Basket, ha fet un toc d'atenció a l'estament arbitral després de la seva actuació en la fase final de la Copa del Rei, guanyada pel Reial Madrid amb molta polèmica i en què els taronja van perdre la final. El bagenc va recordar les incidències dels partits dels blancs al Buesa Arena, començant per l'última acció de la final.

Per a ell, «sabem tots què va passar. En el robatori de pilota de Sastre va passar allò que no ha de passar, que siguin més protagonistes els àrbitres que el bàsquet. En aquesta Copa del Rei han passat massa coses».

Així, en declaracions fetes a Gestiona Ràdio València, el capità del València va recordar l'antiesportiva no indicada de Jeffery Taylor a Bojan Dubljevic vint segons abans del final. «L'antiesportiva la vaig veure clara, es va veure molt clar, però ells van decidir no indicar-la. També va passar a quarts de final contra l'Andorra. Han de mirar-ho i reflexionar per millorar. Ja que nosaltres ho fem, ells també ho han de fer. S'han d'adonar que poden millorar. De fet, l'escàndol dels quarts de final entre el Madrid i l'Andorra, amb les passes mal indicades a Shermadini i, sobretot, amb el camp enrere de Llull, va ser tan gran que els tres col·legiats d'aquell dia, Hierrezuelo, Cortés i Araña, no van dirigir cap altre partit.

Rafa Martínez, tot i la decepció per la derrota, va indicar, també, que «som un grup que s'avé molt entre si. Hem de ser optimistes, ja que segurament passaran coses molt bones aquesta temporada». De fet, dimarts que ve el València afronta l'eliminatòria de quarts de final de l'Eurocup davant del potent Khimki.