Oriol Dalmau és entrenador i coordinador del futbol 7 a Berga. Juntament amb Sergi Torrabadella, entrenador i coordinador general del club, dirigeixen els entrenaments de tecnificació de les SmartGoals.

Les SmartGoals va néixer a Holanda. Com va sorgir la possibilitat de portar-les a Catalunya?

O.D.: bé, doncs jo vaig parlar amb l'empresa que les va crear i em van oferir la possibilitat de provar-ho al meu club. A ells els interessava perquè aquí tenim una manera diferent d'entendre el futbol i podíem trobar noves aplicacions del mètode als entrenaments.

I n'heu trobat alguna de nova?

O.D.: sí, de fet, ens reunim sovint amb els entrenadors i pensem nous exercicis que es podrien fer. L'acollida que han tingut les SmartGoals a Berga ha estat magnífica, no només per la directiva, també pels pares i els jugadors. Tot això genera un entusiasme i una il·lusió que contribueixen a l'evolució d'aquesta eina esportiva.

Què preteneu amb les sessions de tecnificació?

S.T.: l'objectiu és convertir els jugadors en més intel·ligents, futbolísticament parlant. La presa de decisions i la percepció són els dos elements que més es treballen amb les SmartGoals. Busquem sobretot que això sigui un complement per als jugadors i, sobretot, que es diverteixin aprenent.

Quines han estat les principals dificultats amb què us heu trobat per tirar endavant els entrenaments?

S.T.: el fet de començar a mig curs escolar, amb la temporada ja avançada, és una complicació per a nosaltres. La majoria dels pares ja tenen organitzades les tardes per als seus fills amb altres activitats extraescolars. Trobar temps perquè el nen o nena s'entreni un altre dia de la setmana és complicat, ja que habitualment ja se n'entrenen tres i amb les tecnificacions han de buscar un quart dia.

Heu comentat diverses vegades que les SmartGoals han tingut una bona rebuda en el seu primer mes a Berga. Quin camí creieu que seguirà el seu ús en el futur?

O.D.: la veritat és que estem molt il·lusionats perquè no pensàvem que agradaria tant. Creiem que de cara al curs vinent, gràcies al Campus de Setmana Santa i al d'estiu, on també hi treballarem, molts nens i nenes voldran apuntar-se als nostres entrenaments. El més important és que ara ja agrada i amb el pas dels dies creiem que aquesta resposta positiva de la gent anirà augmentant.