El Chelsea ja compta els dies que li falten per proclamar-se campió de lliga. Els londinencs continuen llançats, tot i que ahir van haver de lliutar per derrotar per 3-1 un Swansea City que va arribar a empatar a la primera part, però que va claudicar a la segona a mans del líder. A més, aquesta setmana no juguen ni el Manchester City ni l'Arsenal, ja que els seus rivals disputen la final de la Copa de la Lliga avui, amb la qual cosa només el Tottenham se li pot acostar en el cas que avui superi l'Stoke City.

Així, a Stamford Bridge, un Cesc Fàbregas que ahir era titular després de diverses jornades va inaugurar el marcador al minut 19, però abans del descans va empatar el conjunt gal·lès en una rematada de Fernando Llorente. A la represa, al Chelsea li va costar tornar a prendre la davantera i va haver d'esperar quan faltaven divuit minuts perquè Pedro anotés el 2-1. Poc abans del final, un altre integrant de la selecció espanyola, Diego Costa, va deixar respirar tranquil·la l'afició.

El campió cau al pou

Un altre titular de la jornada d'ahir a la lliga anglesa va ser que l'actual campió, el Leicester, ja és en zona de descens, dos dies després de destituir el tècnic Claudio Ranieri. I hi va caure sense jugar, ja que l'equip que fins ahir hi era ubicat, el Crystal Palace, va derrotar per 1-0 el Middlesbrough amb un gol de Van Aanholt al minut 34. Els foxes jugaran demà contra el Liverpool amb l'obligació de puntuar. De moment, tindran a la banqueta el tècnic interí Craig Shakespeare, de cognom tan evocador com la tragèdia que es pot escriure al King Power Stadium en el cas que s'acabi descendint.

De la resta de la jornada va destacar la victòria de l'Everton davant del Sunderland per 2-0, amb gols de Gueye i de Lukaku, i l'empat a un gol entre el Burnley i el Hull City. La igualada dels tigers els va impedir de sobrepassar el Leicester a la classificació. Keane va empatar el gol de penal de Huddlestone. Per la seva banda, el West Bromwich Albion va superar per 2-1 el Bournemouth i es consolida a la zona tranquil·la de la classificació. A la segona categoria, el Newcastle de Rafa Benítez va empatar a casa i va cedir el liderat al Brighton.