El Jutjat Penal 35 de Madrid ha condemnat a futbolista de l'Atlètic de Madrid Lucas Hernández i a la seva exparella, Amelia, a una pena de 31 dies de treballs comunitaris per dos delictes de maltractament en l'àmbit familiar per la baralla que van protagonitzar el 3 de febrer a mig del carrer.

El jutjat els impedeix a més apropar-se o comunicar-se per qualsevol mitjà amb l'altre durant el temps de sis mesos i els prohibeix portar armes durant un any i un dia.

A Amelia també la condemna per un delicte lleu de danys, pel que ha de pagar una multa de 180 euros.

La Fiscalia demanava de set mesos de presó per violència masclista per a Lucas Hernández i quatre per Amelia per un delicte de maltractament en l'àmbit familiar, així com dos mesos més per a ella per un delicte de danys en el vehicle del futbolista.

La sentència, que pot ser objecte de recurs en apel·lació davant l'Audiència Provincial de Madrid en el termini de cinc dies, considera un fet provat que Lucas Hernández i la seva parella es "van agredir mútuament" en la baralla que va tenir lloc la matinada del 3 de febrer de 2017 a la via pública, que va motivar la denúncia d'Amelia a la Guàrdia Civil i l'arrest de tots dos.

Així mateix, indica que ella el va agredir a ell amb una cartera i va ratllar "de manera intencionada" part del vehicle; mentre que ell la va agafar "fortament" per la cintura i en el forcejament li "va propinar cops a la regió costal, esquena, mandíbula i llavi".

La sentència relata les versions de tots dos i indica que els missatges telefònics aportats per l'advocat de Lucas Hernández no aporten "res rellevant" i tan sols acrediten la "prèvia situació d'enfrontament" entre la parella.

El jutge valora que en els dos casos no tenen antecedents penals ni circumstàncies modificatives de la responsabilitat criminal i estipula que tots dos es van mostrar conformes a la penes de treballs en benefici de la comunitat.

El judici va tenir lloc el passat 21 de febrer al Jutjat penal número 35 de Madrid, especialitzat en violència de gènere, al que va remetre la causa al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 de Majadahonda (Madrid), que va conèixer els fets i va decidir no acceptar la decisió dels dos acusats, que van acordar no denunciar-se mútuament.