L'ogre Kilian Jornet va tornar a aparèixer ahir als Alps. Aquesta va ser la denominació que va rebre fa dos anys, quan es va erigir en el rei dels mundials de Verbier, a Suïssa, on va aconseguir dues medalles d'or. L'Alpago, a Itàlia, no marxarà amb els dos metalls daurats, però sí que ho farà amb el seu cinquè títol seguit del quilòmetre vertical, després de derrotar amb total claredat qui va ser el seu botxí en la cursa de divendres, el local Damiano Lenzi.

A més, la jornada va ser del tot positiva per a la família. En la prova femenina, la parella de Jornet, la sueca Emelie Forsberg, va assolir una brillant medalla de plata. Només va ser superada per l'austríaca Andrea Mayr. Tercera va ser la francesa Axelle Mollaret. La igualadina Laura Orgué, màxima favorita per endur-se l'or, no va poder competir per problemes intestinals, amb la qual cosa fan donar per acabada la temporada hivernal. Ara afrontarà la de curses de muntanya a l'estiu.

Per fi va sortir el sol

El dia de les curses verticals va ser presidit per la presència del sol, que lluïa a Piancavallo, el punt de sortida de la cursa. La prova masculina es presentava des de l'inici com una batalla entre Jornet i Lenzi. L'italià sortia amb l'avantatge moral del seu primer or, però va ser clarament superat per la força del ceretà, que va cobrir la pujada en un temps de 24 minuts i 6 segons. Lenzi va trigar dotze segons més i la tercera posició va correspondre al suís Werner Marti, amb un registre final de 24.39 per assolir el bronze. De la resta de catalans, Marc Pinsach va ser catorzè, Oriol Cardona, setzè, Nil Cardona va ocupar el lloc número 25 i Joan Reyné va ser 29è.

Després de la victòria, a través de Twitter, Jornet va escriure que «em fa estar molt bé continuar al capdamunt durant tants anys. Cinquè mundial de cursa vertical consecutiu. Gràcies a tota la gent que m'ha ajudat durant aquests anys». Segurament, el ceretà participarà en la cursa de relleus que es disputarà avui i que dóna per finalitzats els campionats.

Galícia, lluny de les medalles

Pel que fa a la cursa femenina, la representació catalana no va poder repetir els grans resultats de dimarts, quan Clàudia Galícia es va proclamar campiona del món d'esprint. En aquesta ocasió va haver-se de conformar amb la sisena posició, a 2 minuts i 2 segons de l'austríaca Mayr. La segona catalana va ser Marta Garcia, que va quedar en el lloc número 12, i la tercera, Mireia Miró, va tenir un mal dia i va finalitzar en 29a i penúltima posició. La gran absent, Laura Orgué, aprofitarà les properes setmanes perquè li retirin un cargol del genoll d'una operació.