Feia molt temps que el Barça no tenia tant temps per trobar un nou entrenador. És molt poc normal que al principi del mes de març l'ocupant de la banqueta barcelonista digui que se'n va. Això obre el ventall de possibilitats i provocarà que durant les properes setmanes apareguin molts noms, sobretot perquè el president, Josep Maria Bartomeu, va informar que no en comunicaran el successor fins a final de temporada. Això fa pensar que els trets van per contractar un entrenador que ara mateix treballa per a un altre equip. I ahir, totes les mirades es dirigien al Ramón Sánchez Pizjuán.

Argentí o bascoextremeny

Perquè els tècnics dels equips que jugaven ahir en partit de lliga, el Sevilla i l'Athletic, són els principals candidats a rellevar Luis Enrique. L'argentí Jorge Sampaoli ha estat la gran sensació de l'any. Es dubtava de la seva adaptació a Europa, després d'haver guanyat la Copa Amèrica amb Xile i d'una temporada sabàtica, però aquesta ha estat extraordinària. Els andalusos tenen una disposicio versàtil, són camaleònics i imprevisibles, i encara aspiren a la lliga i a la Champions. Seria un tècnic ben rebut pels jugadors, sobretot pels sud-americans, i per l'opinió pública pro-Cruyff, que veu en ell un avançat al seu temps. La presència de Juanma Lillo, guru de Guardiola, com a ajudant, també és important. El principal problema és que té contracte amb el Sevilla fins al 2018 i caldria tornar a pagar als sevillans.

Aquest no és el cas d'Ernesto Valverde, nascut a Viandar de la Vera, Extremadura, però considerat basc. Entre els seus punts a favor hi ha que va ser jugador del Barça, que té una gran experiència en la lliga i una trajectòria brillant, la intensitat dels seus equips i que, a diferència de Sampaoli, acaba contracte el juny. Per contra, és una persona de perfil baix i de caràcter no tan expressiu com Luis Enrique o Sampaoli, i caldria veure com domina el vestidor. Això tot just comença.