El ciclista manresà Ignasi Ávila, fent parella amb el vilanoví Joan Font, es va penjar la matinada d'ahir la medalla d'or en els mundials de ciclisme paralímpic que van arrencar a prop de Los Angeles i que duraran fins demà. Ávila i Font havien obtingut la medalla de plata en els darrers campionats en la mateixa disciplina, en la qual havien estat quarts en els Jocs Paralímpics del mes de setembre passat a Rio de Janeiro.

Després de superar sense complicacions la classificatòria de la persecució individual de quatre quilòmetres, Ávila i Font van quedar entre els dos primers i van haver de disputar la final davant dels australians Kieran Murphy i Lachlan Glasspool. El conjunt català va dominar la prova des del principi fins a la fi, i fins i tot va arribar a doblar el conjunt adversari en la darrera volta, amb la qual cosa es va assegurar l'or.

Després de pujar al podi, Ávila reconeixia que «estem molt contents de tenir el mallot amb l'arc de Sant Martí. La preparació que hem fet, disposant de tan poc temps, ha estat dura, però hem fet rodar els pedals i ha arribat». El seleccionador, Félix García Casas, va explicar també que, «en haver sortit a l'última sèrie del matí, han pogut regular l'esforç. A la final, els australians eren rivals complicats, però des de la sortida els nostres ciclistes han anat davant. Tot i que el temps no s'ha registrat, han fet una marca propera a 4.16, molt ràpida, la qual cosa demostra el gran potencial que tenen de cara a futurs campionats».