Quan Luis Enrique va comunicar dimecres a la nit que la temporada vinent no seria l'entrenador del Barça, encara no sabia que el partit següent el dirigiria per defensar el lideratge de la lliga. És cert que el Reial Madrid té un partit menys, justament el que ha de disputar, no se sap quan, contra l'adversari d'avui del Barça, el Celta, però també ho és que la distància d'un punt per als catalans pot créixer segons el resultat que hagin aconseguit els blancs abans al camp de l'Eibar.

En les darreres hores no s'ha parlat d'un adversari que ja va derrotar els barcelonistes a la primera volta amb un recordat 4-3 i que ha vençut el Barça en tres dels cinc partits amb qui ha jugat en els darrers tres anys. Per tant, no s'hi val a badar.

Ahir, un Luis Enrique més tranquil que en les últimes setmanes va dir que «estic igual de pletòric [que dimarts, en la prèvia del duel contra l'Sporting], en quatre dies no perdo la força. Sí que estic una mica més alleujat i amb l'atenció posada en aquest final de temporada apassionant pels objectius que tenim». Fins i tot va fer bromes dient que «ja veurem» si troba a faltar els periodistes i que «potser la meva dona no m'aguantarà un, dos o tres anys a casa». Luis Enrique també va agrair els elogis de Pep Guardiola, va desvincular el futur del seu grup de treball del seu propi i va admetre que no participarà en la confecció de la plantilla de la temporada vinent.

Un dels complicats

Ja parlant del rival d'avui (20.45 hores), el Celta, justament l'equip que entrenava abans d'arribar al Barça, va reconèixer que els gallecs són «un dels equips més complicats, que ja ens ha guanyat en alguns episodis i amb qualitat. Sempre ens ha guanyat jugant a futbol, fet que elogio i admiro. Els jugadors ho saben i és un partit per estar molt atent». A part de la baixa per lesió de Mathieu i Aleix Vidal, el Barça té avui el dubte d'André Gomes, que ahir no es va entrenar amb el grup per una indisposició gàstrica.

En el Celta, el dubte de Berizzo, el tècnic, es troba en si jugar amb defensa de quatre o actuar amb tres centrals (Roncaglia, Cabral i Sergi Gómez) i dos carrilers (Hugo Mallo i Jonny). Els gallecs no disposaran de Fontàs, expulsat dijous contra l'Espanyol, però poden ser atrevits amb la dupla atacant formada per Iago Aspas i el suec Guidetti.