L'Atlètic de Madrid va derrotar amb claredat el València (3-0) i va aconseguir un triomf necessari per mantenir la quarta posició, que dóna accés a la prèvia de la propera Lliga de Campions. Els matalassers estaven molt pressionats per la victòria de la Reial Socitat divendres al camp del Betis, però de moment es mantenen davant dels donostiarres.

La presència a la tribuna del Calderón de Fernando Torres, ja recuperat del cop al cap rebut dijous a la Corunya, va esperonar els seus companys. Griezmann, amb un gol a cada part, el primer, al minut 9, i el tercer, al 83, i Gameiro, a l'inici de la segona meitat, van fer quedar els punts a casa.

Els cuers s'enfonsen

La jornada ha estat particularment dolenta per als tres cuers de la lliga. Dissabte va perdre el Granada i ahir l'Sporting també va caure en un duel decisiu contra el Deportivo, que va guanya per 0-1 amb un gol de Mosquera, tot i els atacs asturians.

Qui va semblar que podia reaccionar va ser el pitjor equip de la lliga, un Osasuna que es va avançar per 1-2 a Las Palmas després que Kenan Kodro remuntés amb dos gols el primer de Jesé. Però Livaja, un autogol d'Unai García, Roque Mesa i novament Jesé van establir un 5-2 que suavitza la crisi canària.

En el darrer partit, l'Athletic de Bilbao va superar per 1-0 el Màlaga, amb un gol de penal de Raúl García després d'unes mans de Camacho.