El Barcelona del sallentí Gabriel Garcia (entrenador), del manresà Eric Montes (jugador) i del navassenc Marc Guitart (preparador físic) estarà en la Final a Quatre de la Lliga de Campions juvenil després de derrotar al Porto (2-1), a l'eliminatòria de quarts de final, que s'ha disputat aquesta tarda a partit únic al Miniestadi i que els blaugranes han tingut complicat després que el conjunt lusità s'avancés al marcador a l'inici de la segona meitat.

El bitllet cap a Nyon estava joc i els dos equips -malgrat la seva clara vocació ofensiva- s'han pres el xoc amb molta cautela i respecte, encara que ha estat el Barça el que més ha dominat.

Abel Ruiz, l'home més perillós del conjunt català, ha perforat la meta de Diego Costa als 8 minuts després de culminar una internada per la dreta de Mboula, però l'àrbitre havia anul·lat la jugada segons abans per fora de joc.

El mateix Ruiz tindria la més clara de la primera meitat en un llançament de falta que el porter del Porto ha desviat a córner quan es colava per la seva esquadra dreta. I poc després, ha rematat amb el pit a la mans de Costa un altre centre de Mboula.

El Porto, en canvi, només ha arribat amb claredat en aquest primera acte en una contra que Diago Dalot ha finalitzat amb un tret forçat que Sergi Puig ha tallat quasi sense esforç.

El guió del partit s'ha mantingut durant el primer quart d'hora de la represa, amb el Barça dominant i l'esquadra portuguesa amb les línies ben juntes i ordenat enrere esperant alguna contra.

Però en el minut 61, Bruno Costa li guanyava l'esquena a Rei per rematar de cap a gol un centre de Moreto Cassama que posava l'eliminatòria difícil per als locals.

Un quart d'hora va tardar en igual el partit de nou el Barcelona. Com no, va ser Abel Ruiz l'autor del gol: centre de Collado i control i definició magistral del davanter blaugrana.

Ruiz hauria d'haver-se incorporat avui a la concentració de la sub-17, però la Federació Espanyola li havia autoritzat a viatjar un dia més tard a Madrid, un permís que, a la fi, ha resultat decisiu per a l'equip que dirigeix Gabri García.

Semblava que el partit es resoldria en la tanda de penals -en aquesta competició no hi ha pròrroga- quan Diogo Queirós cometia un penal innecessari sobre Guillmenot a falta de tres minuts per al final del temps reglamentari. Diego Costa ha endevinat la intenció de Mboula i ha arribat a tocar la pilota, però no ha impedit amb el 2-1 pugés al marcador.

Ha tocat el Porto a sometent a la recerca de l'empat en el temps afegit. L'àrbitre no ha assenyalar penal en una lleugera agafada de Dani Morer a Yan i Rui Pires ha rematat de cap alt en l'últim sospir.

Patint però de forma merescuda, el Barça s'acostarà a la seva segona 'Final Four' en quatre anys (va guanyar la del 2014). El 21 d'abril, a Nyon, els blaugranes es mesuraran en semifinals al Salzburg, botxí de l'Atlètic de Madrid. L'altra semifinal la disputarà el Benfica contra el vencedor del duel que lliuraran demà el Reial Madrid i l'Ajax.

- Fitxa tècnica:

2 - Barcelona: Sergi Puig; Dani Morer, Rey, Mingueza, Cucu; Busquets, Manneh (Monchu, min.46), Collado (Bueno, min.90; Mboula, Ruiz i Seungwoo Lee (Guillemenot, min.67).

1 - Porto: Diego Costa; Dalot, Diogo Queirós, Jorge Fernandes; Reabciuk; Rui Pires, Joao Cardoso (Paulo Estrela, min.80), Moreto Cassama (Madi Queta, min.88); Abou (Yan, min.88), Rui Pedro i Bruno Costa.

Gols: 0-1: Bruno Costa, min.61. 1-1: Ruiz, min.75. 2-1: Mboula (p), min.87.

Àrbitre: Bart Vertenten (BEL). Ha mostrat targeta groga a Rui Pires (min.36), Diogo Queirós (min.41), Seungwoo Lee (min.64), Abou (min.69), Moreto Cassama (min.71)

Incidències: Eliminatòria de quarts de final (a partit únic) de la Lliga de Campions juvenil disputat al Miniestadi davant 2.133 espectadors.