Fa tres setmanes gairebé ningú a l´entorn del Barça pensava que era possible remuntar el 4-0 encaixat pels blaugrana a París en l´anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Alguns jugadors van suspendre actes promocionals i, fins i tot cinc dies més tard, d´altres no van celebrar gols aconseguits, com ara Messi amb els dos que va marcar al Leganés.

El temps, però, ha jugat a favor dels blaugrana i, en la vigília d´intentar fer realitat un repte que mai ningú abans no ha aconseguit, al barcelonisme hi ha un optimisme moderat que ahir es va encarregar de fer més gran Luis Enrique. «Els podem fer sis gols», va deixar anar ahir, deixant de banda l´habitual prudència. «Tot i que no cal tornar-se bojos», va reblar a continuació.

Així, l´asturià, molt més tranquil des que va anunciar que no seguirà al Barça la temporada vinent, va argumentar que «només som a la meitat de l´eliminatòria i, si un rival ens pot fer quatre gols, també n´hi podem marcar sis».

Segons el seu punt de vista, «en 95 minuts poden passar moltes coses» i els seus homes volen que «les que succeeixin siguin totes favorables. Ens centrarem en quines coses hem de fer per obtenir el resultat, no en el resultat. Així és més fàcil arribar-hi», va argumenar, amb to filosofal.

Preguntat sobre si utilitzarà el sistema 3-4-3 que ha fet servir dar-rerament, va justificar-se dient que «no donaré la més mínima pista al rival. Si no ho acostumo a fer, imagina´t demà». I sobre el paper que ha de fer el públic, que es pot posar nerviós si no arriben els gols aviat, va dir que «no els demanaré calma ni de bon tros. El Camp Nou ha de ser una olla de pressió vint minuts abans que comenci el partit. Necessitem un Camp Nou a vessar, hiperalertat i hiperexcitat».La paciència de Suárez

Si hi ha un jugador que sembla difícil d´associar amb la paraula «paciència» al Barça és l´uruguaià Luis Suárez. Ahir, però, va fer servir aquesta paraula per explicar què necessita el seu equip per fer realitat el miracle. Per al davanter, «hem de ser pacients i no jugar a la desesperada, ni tornar-nos bojos des del primer minut. Som conscients que el partit dura 95 minuts».

El punta sud-americà va desvelar que el vestidor té una fe cega en la remuntada: «és el partit que tenim tots ganes de jugar des de fa uns quants dies. Nosaltres som els primers de voler entrar a la història. És un bonic desafiament intentar capgirar un resultat com aquest. En el futbol no hi ha res impossible i estic convençut que es pot, però tot al seu temps, amb la nostra filosofia de joc i dirigint bé el partit».El dubte d´Iniesta

Una de les preguntes que es van fer a Suárez va ser sobre la presència d´Iniesta a l´equip inicial, després d´haver estat suplent en els dos darrers enfrontaments i haver estat substituït al Calderón. Suárez va recordar que «tots coneixem la qualitat d´Andrés i la tranquil·litat que ens genera tenir-lo al camp, ja que és un dels millors centrecampistes de l´actualitat».

La realitat és que els dubtes en l´equip inicial del Barça són importants. A hores d´ara sembla que només Ter Stegen, Piqué, Busquets i el trident tenen garantida la titularitat. Els altres cinc llocs ballen. Caldrà veure qui acompanya Piqué en defensa. Mascherano, Umitit i Jordi Alba aspiren a aquesta posició. El lateral de l´Hospitalet també podria ser ubicat al centre del camp, per tapar l´esquena de Neymar i tenir més arribada.

Per a les tres places d´acompanyant de Busquets lluiten, a més d´Alba, el mencionat Iniesta, Rafinha i Rakitic, i també Sergi Roberto, que pot actuar de fals lateral dret. Tot un puzle que pot determinar si el Barça buscarà un partit físic per resoldre´l al final, o un de toc i de control per no deixar sortir el rival.

Lloances de Xavi a Verratti

Qui va parlar ahir va ser l´excapità del Barça, Xavi Hernández, que va pronosticar un 4-0 en el temps reglamentari i un cinquè gol a la pròrroga. A més, en declaracions al diari Le Parisien, va afirmar que l´italià Marco Verratti seria «el fitxatge ideal per al Barça. Se m´assembla. Va a buscar la pilota molt enrere, la puja, organitza el joc... és petit com jo, no perd mai cap pilota i tècnicament és increïble».