Després de la injecció de moral rebuda pel Barça gràcies a la històrica remuntada davant el París Saint-Germain, l'equip de Luis Enrique buscarà prolongar el seu estat de gràcia i emportar-se la victòria avui a Riazor (16.15 hores).

Segurament, l'eufòria serà el principal rival dels blaugrana, un estat de sobreexcitació contraproduent per afrontar partits davant contrincants que es juguen la vida en cadascun dels enfrontaments de la lliga que queden. I és que els blaugrana han passat d'estar virtualment eliminats a Europa, a classificar-se per als quarts de final per la porta gran; a més, són líders de la Lliga i jugaran la final de Copa del Rei. «Em refio del seny dels meus jugadors per saber que som al tram final de la temporada i que queda tot per disputar», va recordar Luis Enrique, que va subratllar que a Riazor tenen un partit de «dificultat màxima». Preveient que els gallecs podrien alinear un onze amb moltes precaucions defensives, el Barça podria continuar amb un 3-4-3, encara que podria variar la composició de la defensa i donar entrada a algun dels dos laterals (Sergi Roberto o Alba), a l'inici. Les principals novetats es podrien produir al centre del camp, mentre que en atac, Luis Enrique no podrà comptar amb Neymar, baixa a causa d'unes molèsties a l'abductor esquerre, ni Rafinha, amb gastroenteritis. Aquestes baixes obren un ventall de possibilitats en l'atac blaugrana, des de l'entrada d'Arda Turan fins a la possibilitat d'incloure Paco Alcácer o Aleñá, novetat a la llista.

Un rival renovat

Però no ho tindrà fàcil, el Barça, ja que el Deportivo es manté invicte des de l'arribada de Pepe Mel a la banqueta malgrat l'acumulació de partits que ha hagut d'afrontar les dues últimes setmanes, i intentarà ampliar la ratxa davant el Barcelona.«Des del canvi d'entrenador, en una setmana han sumat 5 punts. M'imagino que Pepe Mel agrairà la setmana que ve per tenir temps per entrenar. Serà un rival perillós al seu estadi», va dir Luis Enrique. Per això, va apuntar que l'equip prepara «tots els enfrontaments amb la mateixa intensitat, ja que tots els partits de la Lliga tenen el mateix premi», i va insistir que el «mes d'abril serà bestial, amb nou partits i tot per decidir».

El Madrid rep el Betis

El Reial Madrid busca gols i regularitat davant un Betis que fa deu anys que no puntua al Santiago Bernabéu (20.45 hores), on Zinedine Zidane apostarà per les rotacions després del desgast amb ensurt de Nàpols.