La 39a edició de la Zurich Marató de Barcelona ha fet reviure aquest diumenge l'esperit olímpic a la capital catalana, ja que enguany es commemora el 25è aniversari dels jocs del 1992. Més de 20.000 corredors han participat a la multitudinària cursa, amb nou rècord de participació femenina, que ja arriba al 20% dels inscrits. També és imparable l'augment de corredors de l'estranger, que ja representen la meitat dels participants. El kenyà Jonah Kipkemoi Chesum s'ha proclamat guanyador de la prova amb un temps de 2:08:56, lluny de la millor marca registrada a la marató de Barcelona, la que va marcar el seu compatriota Jackson Kotut l'any 2010, que va aturar el cronòmetre als 2:07:30.

Domini de Kenya en la prova d'enguany amb la victòria de Jonah Kipkemoi Chesum i amb els seus compatriotes Jacob Chesari Kirui i Justus Kiprotich completant el podi.

La marató de Barcelona 2017 ha vingut marcada per un nou rècord de la cursa en categoria femenina. Ha estat de la mà de l'etíop Helen Bekele, amb un temps de 02:25:04. L'anterior rècord en dones només ha tingut un any de vigència, quan la kenyana Valary Jemeli Aiyabei va completar els 42 quilòmetres de recorregut amb un temps de 2:25:26.