Res a veure, la trajectòria de l'un i de l'altre. El Baskonia, ben situat per entrar als play-off d'Eurolliga, podria sortir del Congost com a líder de la lliga Endesa si venç i si l'Iberostar perdés a la pista de l'Estudiantes. El Manresa, en canvi, es va tornar a quedar molt a punt del triomf en la visita a Andorra i només acumula 3 partits guanyats a l'ACB, per 16 del seu rival d'avui. Fa un parell de mesos que els manresans no saben què és guanyar i tenen cada vegada més complicada la salvació sobre la pista, però també és cert que han millorat en joc i en consistència les últimes jornades. Si els d'Ibon Navarro són capaços de mostrar la seva versió més completa, s'haurà de veure fins on els arribarà per plantar cara a un rival que, sobre el paper, els supera en cadascuna de les posicions a la pista.

Ibon Navarro ha comentat que «el Baskonia està en una gran línia de joc des de la Copa del Rei, com va demostrar dijous passat a casa del Fenerbahçe. És l'equip amb la quantitat de possessions de pilota més alta de tota l'ACB, i potser de tot Europa. Els seus primers 6 0 7 segons d'atac tenen una força i agressivitat impressionants, i els ajuden a treure uns grans parcials a favor; són difícils de combatre. Però si els podem parar en aquest inici de les jugades, no ens podem relaxar, el nostre nivell d'esforç ha de continuar sent molt alt davant un equip amb tant talent». L'ICL va perdre per 82-69 en la primera volta al Buesa Arena, però havia estat molt a prop fins al darrer quart, quan Voigtmann, Hanga i Blazic van marcar diferències. I altres jugadors decisius de l'equip dirigit per Sito Alonso són els seus exteriors Larkin i Beaubois, l'ala Budinger, Kim Tillie o Shengelia.

Quant al partit que avui més podria interessar l'ICL, Navarro diu que «tots els rivals del Baskonia intentem reduir-los el nombre de possessions i de punts, però no vol dir que ho aconseguim. Crec que si anem a un marcador curt és possible que tinguem algunes opcions més, però haurem d'estar preparats per a un ritme de partit més viu». Navarro manifesta que «és més especial quan juguem contra ells allà, però és cert que és l'equip de qui veig més partits».