L'australià Richie Porte (BMC) va ser el més fort en la pujada al coll de la Couillole i es va endur la sisena etapa de la París-Niça, i el colombià Sergio Henao (Sky), que va ser quart ahir, va situar-se líder de la prova.

En la jornada d'ahir, els ciclistes van fer 177 quilòmetres i van anar de Niça fins al coll de la Couillole, un port de primera categoria. Va ser una etapa molt dura, i els dos primers classificats de la general, els francesos Julian Alaphilippe (Quick-Step) i Tony Gallopin (Lotto Soudal), van ser incapaços de seguir el ritme dels millors.

Les primeres pujades del dia van ser al coll de Vence i al coll de Saint-Martin. En aquestes ascensions, el BMC, l'Sky i el Trek no van permetre escapades, i els seus líders (Porte, Henao i Alberto Contador) es van jugar la victòria en la pujada al coll de la Couillole.

A la Couillole, l'Sky va començar a marcar el ritme, però qui realment va fer estralls va ser el colombià Jarlinson Pantano, company de Contador. Quan faltaven tres quilòmetres per al final, Porte, que ja havia perdut molt temps en les etapes anteriors, es va escapar i va obtenir una victòria solvent, que li donarà molta confiança de cara al futur. Contador va ser segon, 21 segons més tard, i Daniel Martin (Quick-Step), tercer, amb 32 més. A la general, Henao avantatja per 30 segons Martin i per 31 Contador. La darrera etapa de la ronda, que es disputarà avui, té dos ports de primera categoria, i per tant Henao haurà d'estar molt atent si vol proclamar-se campió.