La santvicentina Amaia Valentín forma part de l'expedició catalana que avui marxa cap a Àustria per participar en els Jocs Mundials d'Hivern Special Olympics, que s'han de celebrar fins al dia 25 de març. Precisament, Amaia Valentín competirà en la modalitat d'esquí alpí conjuntament amb Estel Griñó, Roger Vilaseca i Pilar del Rio; Pol Puiggener farà esquí nòrdic i en hoquei interior hi seran Esther Garcia, Josep Manent, Pol Cozar, Borja Rubio, Albert Helguera, Òscar Pla, Anna Molas i Carles Baucells.

En total seran tretze esportistes catalans amb tres entrenadors. Els representants catalans provenen de tres clubs federats a la Federació ACELL (Federació Catalana d'Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual) com són Taller Escola Barcelona, Flor de Maig, Club Alba de Reus, Associació Alba de Tàrrega i Club Sant Tomàs Parmo de Vic. Tots ells formen part de la delegació de Special Olympics Espanya, que està composta per 66 persones d'Andalusia, Castella i Lleó, Galícia, Madrid, la Regió de Múrcia, Aragó i la Comunitat Valenciana, comptant-hi esportistes i entrenadors.

Per a molts d'ells, el cap de setmana ha estat de preparació per encarar tan bé com sigui possible aquesta important trobada esportiva. Aquest cop, a Àustria hi seran 2.700 esportistes de més de 107 nacionalitats, que competiran en les modalitats d'esquí alpí, esquí de fons, patinatge artístic, patinatge de velocitat en pista curta, snowboard, raquetes de neu o hoquei interior. Special Olympics és el moviment que aplega esportistes amb discapacitat intel·lectual més gran del món, amb més de 4 milions de persones en més de 170 països i als 5 continents.