El migcampista del Barcelona Andrés Iniesta, que finalitza contracte amb el club blaugrana el 30 de juny de 2018, ha assegurat avui que no pensa renovar a qualsevol preu i que la seva prioritat, a dia d'avui, no és tancar la seva continuïtat sinó ajudar l'equip a guanyar els tres títols que encara estan en joc.

"No estic dient ni de bon tros que no vagi a renovar. La meva intenció és poder retirar-me al Barça, però això ho marca el rendiment, i el que mai faré és estar aquí per estar", ha manifestat avui en un acte promocional de la rellotgera suïssa TAG Heuer, a qui presta la seva imatge.

Iniesta ha dit estar vivint "una temporada diferent" a causa de les lesions, i per això prefereix centrar-se en el present més que pensar en el seu futur com a blaugrana.

"Les sensacions, les visions, al futbol i l'esport canvien molt en tres setmanes o un mes. Encara queden coses molt importants i molt maques per aconseguir i ara prefereixo estar centrat en el més immediat que no en allò altre. L'únic que em pot treure la son ara mateix és el que tenim en joc", ha declarat el capità del Barcelona.

Al migcampista manxec li ha costat més d'allò esperat recuperar-se d'una lesió al soli, tot i que ha assegurat trobar-se ja "al cent per cent" i haver recuperat "les bones sensacions" que semblava haver perdut setmanes enrere.

Però també sap que, als seus 32 anys, ha de dosificar-se més que abans: "A dia d'avui, veig que puc seguir rendint, i el meu desig és entrenar-me i cuidar-me per estar tan bé com es pugui quan hagi de jugar. Quan acabi la temporada, ho valorarem tot però, tant sigui una cosa com l'altra, Iniesta i el Barça no tindran cap problema".

Si el jugador d'Albacete no renova, un bon reforç en la medul·lar seria, segons ell, el de Thiago Alcántara, del retorn del qual s'ha començat a parlar els últims dies.

I és que Iniesta s'ha desfet en elogis cap al seu company. "És un noi que s'ha format aquí, que ha jugat diverses temporades amb el primer equip, que té un grandíssim nivell i un grandíssim talent. És un dels millors centrecampistes que pot haver en l'actualitat, encara segueix sent jove, li queda molt per seguir creixent i, sens dubte que, si estigués al Barça, seria una gran notícia per a tots", ha afirmat.

Andrés Iniesta també ha analitzat les qualitats de dos candidats a rellevar Luis Enrique Martínez a la banqueta. El seu segon en el Barcelona, Juan Carlos Unzúe, i el tècnic de l'Athletic Club, Ernesto Valverde.

D'Unzúe ha dit que "coneix molt bé com funciona tot en el club" i que és un tècnic "capacitat" i que segur tindrà "molta il·lusió", i a Valverde l'ha definit com "un grandíssim entrenador que ha fet les coses molt bé als equips on ha estat i que es caracteritza per tenir un estil reconeixible".

Preguntat pel sorteig de demà de la Lliga de Campions, Iniesta té clar a qui no vol veure ni en pintura en l'encreuament de quarts de final.

"Als espanyols, perquè ens coneixem molt més. Contra el Reial Madrid i l'Atlètic serien dues eliminatòries que desgastarien molt, tant a ells com a nosaltres. No només pel tema futbolístic, sinó per tot allò que envolta a aquests partits i les vegades que ens hem enfrontat. Es donen moltes situacions que et generen un estrès", ha conclòs.