En l´assemblea del CE Manresa celebrada divendres passat, el president, José Luis Correa, va anunciar la seva intenció de presentar-se a les eleccions que es van convocar en la mateixa reunió de socis i ser reelegit. Si no hi ha una una sorpresa majúscula, Correa no tindrà oposició per poder regir els destins de l´entitat els propers anys.

«He dubtat de presentar-me perquè hi ha molts factors que no ajuden el club. Les instal·lacions no estan posades al dia per tenir els equips més amunt. En aquest sentit culpo l´Ajuntament, que no fa el manteniment que es necessita. Estem parlant dels lavabos, de l´entorn, etc., i de la vergonya que estem passant nosaltres, tot i que hi ha normatives clares sobre això: a una empresa privada ja l´haurien multat i potser li haurien precintat les instal·lacions per tenir els serveis com estan ara al Nou Estadi del Congost. Durant els sis anys que hem estat a la directiva, poca cosa s´ha fet, i en aquest temps només he parlat d´això. I els polítics de l´Ajuntament no poden excusar-se en els anteriors perquè sempre han estat els mateixos», així de contundent es va expressar Correa a l´hora de retreure al consistori la seva poca col·laboració cap al futbol.

«També els hi ofert la possibilitat de patrocinar formació professional per a la meva empresa o per a la que sigui, i que podrien aprofitar els futbolistes com una sortida laboral; encara espero resposta de l´Ajuntament, que hauria de fer d´intermediari amb els centres educatius». Correa tampoc no entén que «hi hagi poca gent que s´apropi a col·laborar amb nosaltres com a directius. Vam començar molta gent però hem acabat treballant quatre. Així, els que som actius a la junta estem cremats. Hi ha moltes persones que diuen ser del CE Manresa, però sempre amb una remuneració. Nosaltres perdem el temps i els diners. No he rebut cap proposta d´algú que vulgui ser directiu o posar un anunci al camp. Si no hi ha més ajut de tothom, és complicat pensar en grans reptes».

José Luis Correa ha complert un primer mandat de sis temporades, en el qual ha destacat el sanejament econòmic del club, amb importants aportacions del mateix president. Tot i així, i segons paraules de Correa, els objectius que es van traçar inicialment s´han aconseguit a mitges: «en alguns aspectes sí que hem arribat on volíem fa sis anys, i en altres no. Esportivament, ens ha faltat poc per ascendir a Tercera Divisió, categoria que ens vam proposar quan vam entrar a la junta. Hi hem estat molt a prop dues temporades. En aquest sentit, és un deute que tenim i entenc el sentiment general de qüestionar com és que encara no hi som».

Pel que fa al futbol base, més o menys hem estat ratllant les previsions, tot i que també es tot molt millorable. En aquest sentit, hem de reconèixer que el Gimnàstic de Manresa ens porta avantatge i per això ens ha costat més recuperar. En aquesta propera etapa hem de fer un canvi gran, donar un aire nou a l´entitat».

Mobilitzar la ciutat

Un propòsit de José Luis Correa i els seus companys de directiva era mobilitzar la ciutat de Manresa cap al futbol, i això, almenys de moment, no s´ha aconseguit. Cor-rea diu que «ni quan hem estat a dalt de la classificació ha vingut gent. És una nota negativa, tot i que és un problema general del futbol amateur. Nosaltres hem fet aliances amb els barris amb el regal d´entrades, i penso que hem de continuar en aquesta línia, tot i que segurament els hem de donar alguna cosa més. Potser a Tercera Divisió vindrien més aficionats, també de la comarca, perquè el futbol que s´hi fa és més atractiu».

Canvis dràstics

En la temporada actual, abans d´acabar el 2016, arran dels resultats decebedors del primer equip, la manera de pensar i de fer de José Luis Correa va girar 360º, i va intentar professionalitzar el club i avançar cap a una millora dràstica, fins i tot amb una important inversió de diners i l´arribada de molts jugadors estrangers i d´un director esportiu com és Jonathan Modesto. Tot i així, els resultats, almenys de moment, no han estat els desitjats. «No em penedeixo del canvi, potser sí de com l´hem fet. No podíem esperar al juny a preparar-ho tot de cara a la propera campanya. Ja s´està oferint gent, tant jugadors com persones, per a la gestió. Veurem com funciona, tot tenint en compte que en el futbol res no és matemàtic».

Preocupa el primer equip

Ara mateix, una de les grans preocupacions del CE Manresa és salvar el primer equip i també el juvenil a Lliga Nacional. «Seria molt dolent per a nosaltres un descens a Segona Catalana. Confio plenament en els jugadors i l´entrenador, que estan treballant bé», va dir-ne José Luis Correa, i va afegir que, «amb la permanència, podrem pensar en la Tercera Divisió, que ha de ser el nostre repte el curs que ve, amb gent professional que podrà tenir més control . També hi haurà més exigència perquè són gent que es dediquen a això. Se´ls deixarà fer, tot i que reitero que el futbol no és una ciència exacta. Volem treure talents, però també hem de tenir jugadors amb qualitat contrastada».