No es pot dir que el Barça tingués gaire sort, una altra vegada, en el sorteig europeu d'ahir. La Juventus serà un rival temible per intentar arribar a les semifinals de la Lliga de Campions, i encara més pels desitjos de revenja dels torinesos, que van perdre la final de fa dues temporades, contra el conjunt blaugrana, a l'estadi olímpic de Berlín. Almenys, l'equip de Luis Enrique, que haurà de resoldre el tràmit en dues setmanes consecutives, tindrà l'avantatge de jugar la tornada al Camp Nou, un as a la màniga que li va anar molt bé davant del París Saint-Germain, però que no va funcionar en la darrera eliminatòria entre tots dos equips, el 2003, quan un gol de l'uruguaià Marcelo Zelayeta va deixar fora l'equip que aleshores preparava Radomir Antic.

Dinàmiques incertes

Tot i que el vicepresident del Barça, Jordi Mestre, va declarar ahir que el seu equip es troba «en una bona dinàmica i amb la moral als núvols», la realitat és que la irregularitat del Barça és el seu gran handicap. L'equip de la remuntada contra el PSG va perdre quatre dies després a la Corunya i, per al partit d'anada, al Juventus Stadium, no disposarà del seu mig centre Sergio Busquets, sancionat, la qual cosa pot desequilibrar la contenció. Els piemontesos tampoc no és que suscitin gaire fiabilitat, malgrat que tinguin la lliga italiana a la butxaca. Fa pocs dies van haver de vèncer el Milan al dar-rer minut, van estar a punt de perdre a Udine i van derrotar un Porto amb deu homes per un trist 1-0, i de penal, en la darrera aparició europea.

Un dels punts morbosos de l'eliminatòria serà la tornada al Camp Nou de Dani Alves amb una altra camiseta que la blaugrana, que va vestir durant vuit temporades. El brasiler, de tota manera, no té el lloc de titular assegurat en un conjunt amb una defensa rocosa i amb bons car-rilers drets, com ara Lichtsteiner i Cuadrado, que li posen les coses força difícils.

Respecte mutu

Un dels històrics de la Juventus, l'actual vicepresident, el txec Pavel Nedved, va considerar, després del sorteig, que el seu club ha de «respectar el Barça, però sense por. La Juventus ha crescut de manera constant i aquest partit arriba en un moment correcte. Tenim qualitat per enfrontar-nos-hi». Nedved també va parlar de l'estat de forma actual del seu rival, del qual opina que no es troba en el mateix estat de forma que algunes temporades enrere, i va argumentar que «el temps passa per a tothom. Ells han guanyat moltes coses en el passat i es pot entendre que ara ja no siguin els mateixos».

Per la seva banda, el capità del Barça, Andrés Iniesta, va declarar ahir que el doble enfrontament amb la Juventus és «una eliminatòria apassionant, difícil i bonica. Ens enfrontem a un gran equip, amb molt bons jugadors. A més, del bloc, té jugadors en totes les línies que poden marcar la diferència, però amb les nostres armes esperem que l'eliminatòria caigui del nostre costat». El Barça té encara quatre partits de lliga abans de visitar la Juventus, i entre l'anada i la tornada haurà de rebre la Reial Societat.