Després de cedir novament el lideratge a Riazor amb una inesperada derrota contra el Deportivo de la Corunya (2-1), el Barcelona rep avui el València (20.45 hores) amb la necessitat d'aconseguir una victòria que li permeti mantenir les seves aspiracions de reeditar el títol de Lliga, i encara més després de la victòria d'ahir del Reial Madrid.

Els blaugrana gairebé sempre tenen dificultats per superar el conjunt txe, que ha guanyat al Camp Nou en dues de les seves últimes tres visites. Luis Enrique, conscient d'això, no vol sorpreses i per això aparcarà les rotacions, aprofitant que l'equip no ha tingut aquesta vegada partit entre setmana. El tècnic del conjunt català recupera, a més, per a aquest partit els lesionats Neymar, Rafinha i Mathieu. Dels tres, qui entrarà de ben segur a la llista serà Neymar, absent a Riazor per unes molèsties a l'adductor. El concurs del punta brasiler, un dels jugadors més en forma de l'equip, sembla decisiu. Com en els últims compromisos, Luis Enrique recorrerà al 3-4-3 per augmentar el rendiment de la sala de màquines blaugrana: el centre del camp. Per això, Messi podria endarrerir de nou la seva posició a la mitja punta i Arda ocupar una plaça a la línia d'atac. Mascherano, Piqué i Umtiti podrien formar l'eix de la saga, i Busquets, Rakitic i Iniesta completar el centre del camp.

Partit de retrobaments

El València confia que l'entitat del rival el porti a mostrar la seva cara més competitiva. Amb un matalàs d'onze punts i quatre equips respecte del descens i sense possibilitat real d'arribar a Europa, el conjunt valencianista s'ha quedat sense objectiu pel qual lluitar en aquest tram final. Quatre exvalencianistes -Mathieu, André Gomes, Paco Alcácer i Jordi Alba- i dos exbarcelonistes -Martín Montoya i Munir el Haddadi- poden veure's les cares al Camp Nou. El davanter hispanomarroquí serà una de les grans atraccions del partit. Cedit l'estiu passat pel Barça al València, tornarà per primera vegada al Camp Nou, un escenari al qual retornarà al cap d'uns mesos si l'entitat valencianista no exerceix l'opció de compra que té sobre el jugador.

Amb Rodrigo lesionat des de fa un parell de mesos, Voro tornarà a tenir la baixa de Nani, que s'ha perdut els últims partits per una lesió muscular, i tampoc no podrà disposar de Santi Mina per problemes físics al soli. «És un rival que sempre ens ha costat. No només en els partits d'aquí, on tenen molt bons números, sinó a València, perquè té molt bons jugadors malgrat que després en la competició lliguera no estan gaire ben classificats», va explicar Luis Enrique. A més, el tècnic del Barça va destacar la millora de l'equip valencià després de reforçar-se amb Zaza, «que els aporta més contundència en el joc directe», i Orellana, «que els dóna més joc entre línies i per banda», va indicar.

Via lliure per a Unzué

Luis Enrique va assegurar ahir que no s'enfadaria amb el seu segon, Juan Carlos Unzué, si finalment ell és elegit pel club per rellevar-lo a la banqueta del conjunt blaugrana. «Amb Unzúe és impossible que m'enfadi, perquè som amics des de fa molts anys», va contestar a un periodista quan aquest li va preguntar si li molestaria que el seu ajudant es convertís en el pròxim entrenador del Barça. No obstant això, Luis Enrique va insistir que no pensa comentar res sobre el seu possible substitut: «he dit que em mantindria al marge i crec que és el millor per a tots». Sí que va valorar la possible continuïtat d'Iniesta, que acaba contracte el 30 de juny del 2018 i que va deixar entreveure que no renovaria si sentia que ja no estava al nivell del Barça. «M'agradaria que l'Andrés acabés els últims anys de la seva carrera al Barça, però seria molt respectable que volgués conèixer altres horitzons tal com va fer Xavi. I això només ho pot decidir ell».