El pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes) ha estrenat la temporada 2017 com va acabar l'anterior, sent el més ràpid i aconseguint la pole position, encara que l'equip Ferrari ha aconseguit colar-se entre els dos Mercedes amb el segon millor temps, obtingut per l'alemany Sebastian Vettel.

El tricampió mundial de Stevenage (Regne Unit), guanyador dels entorxats de 2008, 2014 i 2015, s'ha anotat la seva 'pole' número 62, la sisena a Austràlia, i ha fet oblidar a tots que es tracta d'una nova temporada , ja que ha mantingut la tònica de la passada campanya, en què Mercedes només va deixar escapar una de les 21 classificacions en joc.

El brasiler Felipe Massa (Williams), retornat després de la retirada que va anunciar l'any passat,s'ha situat setè, i estarà acompanyat de l'espanyol Carlos Sainz (Toro Rosso), que s'ha imposat en el primer duel amb el seu company rus Daniil Kvyat, novè aquesta matí a Melbourne.

El treball de Sainz no s'ha limitat a la tercera sessió classificatòria, sinó que s'ha faixat en la segona per superar una Q2 molt igualada en la qual ha millorat per centèsimes de segon els temps del mexicà Sergio Pérez (Force Índia) i l'alemany Nico Hülkenberg ( Renault), que s'han quedat fora per darrere de l'espanyol.

Més enrere, en el tretzè lloc, sortirà el bicampió mundial espanyol Fernando Alonso (McLaren-Honda), al qual de moment l'ha acompanyat la fiabilitat després dels dubtes que van llançar les proves de pretemporada, però el monoplaça està lluny encara de la zona del capdevant. El seu company belga Stoffel Vandoorme ha estat divuitè després que problemes tècnics no li deixessin gairebé temps.