El nou Miniestadi que s'està construint a la Ciutat Esportiva del FC Barcelona es denominarà Estadi Johan Cruyff. Així ho va anunciar ahir el president barcelonista, Josep Maria Bartomeu. «La junta directiva del Barcelona hem acordat per unanimitat donar el nom Estadi Johan Cruyff a l'estadi que estem construint a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Ja no serà mai més Miniestadi. Creiem que donar el nom a la instal·lació més emblemàtica del complex que forma als futurs jugadors del Barcelona és la millor manera de comprometre'ns amb el seu llegat», va apuntar.

Després de complir-se ahir un any del decés de Johan Cruyff, i després d'una reunió de la junta fa uns dies, el club va determinar que el nou feu blaugrana on jugarà el futbol base i l'equip filial tindrà el nom de qui va ser llegendari entrenador i jugador del FC Barcelona. Per a Bartomeu, aquesta decisió es porta a terme «per ser el complex més emblemàtic» de la Ciutat Esportiva, denominada Joan Gamper, en reconeixement al fundador del club.

No només el nom del Mini

D'altra banda, el vicepresident Jordi Cardoner va anunciar que l'entitat catalana sol·licitarà a l'Ajuntament que canviï la denominació del carrer Arístides Maillol, seu social del FC Barcelona, per la de Johan Cruyff i que el museu del club tingui un espai monogràfic sobre l'holandès, que ahir va rebre un homenatge a l'Auditori 1899 per donar a conèixer les actuacions més destacades que han acordat la família Cruyff i el club per recordar el llegat del qual està considerat el personatge més important de la història contemporània de l'entitat blaugrana.

A més de la denominació del nou feu barcelonista a la Ciutat Esportiva i la petició del canvi de nomenclatura del carrer, el Barça també ha anunciat que erigirà una estàtua al Camp Nou «en un lloc especial», va apuntar Bartomeu. També, la família Cruyff va donar al club l'última Pilota d'Or que va aconseguir com a jugador, ja sent futbolista blaugrana, així com una samarreta de l'època (anys setanta) amb el 9 a l'esquena. Els dos llegats seran exhibits a partir d'avui al Museu del Barça. I és que ahir es va complir un any del decés de Johan Cruyff, commemoració que no va coincidr per pocs dies amb la mort de l'expresident barcelonista Agustí Montal, als 82 anys. Montal va ser el 1973 qui va fitxar Johan Cruyff.

El partit que ha promogut el Barcelona a l'Auditori 1899 per presentar les seves accions ha estat acompanyat amb el lema «Amb tu vam aprendre a somiar», i el president blaugrana va elogiar la figura de Cruyff en recordar que la seva pèrdua «va ser un cop fort per als barcelonistes i per a la gent que estima el futbol. Ens vam quedar sense l'home que va canviar la mentalitat d'aquest club i que va fixar les bases del nou model». En una sala on es trobaven Jose Mari Bakero, Mariano Angoy i Paco Sirul·lo, entre d'altres, es va fer un minut de silenci en memòria de Cruyff i Montal. «Cruyff va ser un home que va trencar esquemes i que ens va convèncer que el món és dels innovadors, que res és invencible i que treballem sense complexos, perquè aconseguirem tot allò que ens proposem», va afegir el president blaugrana en el seu parlament. De la seva banda, Jordi Cruyff va dir en el seu parlament: «ahir va ser un dia difícil per a la família. Amb les emocions que comporta. Però la reacció de la gent va convertir un dia trist en un dia amb orgull, per les mostres d'afecte», va dir el fill de la llegenda, que va revelar que si al seu pare li haguessin donat a escollir un lloc per posar el seu nom, hauria estat el del Miniestadi.