Marc Soler (Movistar), tercer classificat a la Volta a Catalunya, ha perseguit sempre el desig de divertir-se practicant esport. No l'importava que fos escalant, nedant, o sota pals defensant la porteria. Finalment, va triar pedalar incansablement damunt d'una bicicleta, i als 23 anys, el de Vilanova i la Geltrú ja és una de les promeses del ciclisme espanyol.

Soler va començar a foguejar-se al Velosrpint, el Club Ciclista Mollet, el Huesca La Magia i el Lizarte. Després va deixar l'amateurisme enrere i es va dedicar professionalment al món de la bici, amb Eusebio Unzué (germà de Juan Carlos, segon entrenador del FC Barcelona), que li va fer de mentor, el va aconsellar, i va cuinar el seu talent a foc lent, sense presses per fer el cim, i tocant el fre en els moments que s'embravia. I ara comença a arreplegar els èxits que ja estan madurs.

El jove ciclista del Penedès va imposar-se en el Tour del Provenir del 2015, i va aconseguir ser entre els millors de la graella en la París-Niça i ara en la Volta, que ha compartit podi amb Alejandro Valverde (Movistar Team) i Alberto Contador (Trek-Segafredo).

En la cursa catalana, l'exhibició que va dur a terme va merèixer el respecte i paraules d'elogi de cor-redors excepcionals com el tricampió del Tour de França, Chris Froome (Sky), que va catalogar de «sorprenent» el rendiment de Soler. El seu company d'equip, Valverde, va destacar que «pot gua-nyar el que es proposi».

Soler es va presentar a la Volta amb l'espurna d'atreviment, de rauxa, que acompanya la joventut, i a la quarta etapa a tretze quilòmetres de meta va llançar un atac baixant el turó del Puig que va tenir la persecució de Froome i Valverde. En l'etapa següent, la reina, amb inici a Valls i final a Lo Port (Tortosa), també va mostrar les urpes, i el seu treball va ser cabdal perquè el murcià arribés primer a meta. Els experts ja han augurat que Soler serà un dels grans pilots, però ell continua pedalant com quan era petit, perseguint la diversió.