Aquest diumenge se celebrarà la Gran Follada d'Igualada, la primera cursa popular per parelles, en plena natura, amb un traçat divertit i amb la dificultat que comporta córrer lligats; segons els organitzadors, «una cursa folla, divertida i diferent».

A partir de les 9 del matí i fins a les 13 hores del migdia, la capital de l'Anoia acollirà més de 400 cor-redors que gaudiran d'aquesta prova tan peculiar. I és que la Gran Follada és la primera cursa on la principal característica serà la de córrer amb la parella i, a més, lligats per la cintura amb una corda. A més, durant el recorregut de 6.969 metres, hi haurà quatre proves que s'hauran de passar obligatòriament, com pujar «a cavall» la parella durant 50 metres o superar obstacles de palla. La Gran Follada començarà a les 10 del matí i constarà de diferents categories, com la júnior, la sènior, veterans i màsters, amb tres grups cada una: masculí, femení i mixt, és a dir, un total de 12 categories. Hi haurà trofeu per a les tres primeres parelles classificades de cada categoria, i cada participant rebrà una bossa plena d'obsequis: samarreta tècnica, fruits secs, beguda isotònica i l'esmorzar, que podrà ser de botifarra o vegetarià

Després de la cursa, i per primer any, podran gaudir de la Petita Gran Follada, en la qual també podran córrer els infants entre 8 i 13 anys. Després de tot, els assistents gaudiran de l'actuació dels castellers i grups de percussió.