L'Atlètic de Madrid, afeblit per set baixes entre lesions i sancions, reprèn la lliga a l'assalt de la tercera posició i amb el francès Antoine Griezmann i Fernando Torres com a atac titular en la seva visita a La Rosaleda, davant un Màlaga que acumula quatre derrotes en les últims cinc jornades.

Tot i aquesta ratxa, és una visita exigent per a l'Atlètic, com ho demostren els seus números en l'era de Diego Simeone en aquest estadi: una victòria en cinc duels, amb una derrota, la campanya passada, i tres empats. El duel és, a més, una prova crucial en la seva ambició d'arribar al podi de la classificació, que té a dos punts de distància (del Sevilla).

La jornada d'aquest dissabte s'obrirà amb un duel entre el Vila-real i l'Eibar, dos conjunts que tenen l'objectiu de ratificar les seves aspiracions de competir la propera temporada a Europa. L'equip local ho fa amb l'avantatge de jugar a casa i com a cinquè classificat, amb set punts d'avantatge sobre l'Eibar, que és vuitè amb 41 i que faria un pas important endavant amb una victòria a domicili davant un rival directe.

També pugna per les posicions europees l'Athletic, que visita el Sadar amb la intenció d'enfortir la seva candidatura als llocs de privilegi: l'equip d'Ernesto Valverde és setè, a 4 punts dels últims llocs que asseguren el bitllet continental per a la pròxima campanya. Davant hi tindrà el pitjor Osasuna a Primera Divisió, a 15 punts de la salvació quan només en queden 30 en joc.

Un altre dels equips que pugna per Europa és la Reial Societat, sisena classificada i amb força baixes per rebre el Leganés: Illarramendi, Zurutuza, Granero i Vela. En canvi, Eusebio recupera Willian José amb l'objectiu de tornar a guanyar a casa per enfortir-se.