Tres de les figures més importants d'un equip són l'entrenador, el capità i el prepador físic. I un dels quatre millors equips juvenils d'Europa, tots tres són bagencs. El sallentí Gabri Garcia de la Torre, el manresà Èric Montes i el navassenc Marc Guitart formaran part de l'expedició blaugrana que, entre demà i dilluns, intentaran reeditar la victòria que el Barça va aconseguir el 2014 al mateix escenari. Per poder-ho fer, hauran de superar el Salzburg a les semifinals i el guanyador del Reial Madrid-Benfica a la final. Els blaugrana han fet una trajectòria excel·lent, amb set victòries i una sola derrota, intranscendent a casa contra el Borussia Mönchengladbach quan ja tenien el primer lloc del grup assegurat. Són favorits i ho saben, però actuen amb la prudència necessària en aquests casos.

Ben preparats

El sallentí Gabri completa la seva segona temporada com a entrenador del juvenil A i reconeix que «per a nosaltres és un regal ser aquí. Per sort, hem pogut guanyar la lliga amb setmanes d'antelació i això provoca que haguem pogut preparar amb prou temps aquest torneig. Hi anem amb tota la plantilla a punt».

Un dels fets amb els quals ha hagut de batallar ha estat no poder disposar d'alguns elements prometedors en alguns partits, ja que han debutat al Barça B. Gabri treu importància a aquest fet ja que «això és bo per a ells i, a més a més, des de fa uns quants dies hem prioritzat la Champions i ja tornen a entrenar-se amb nosaltres». Sobre el rival de demà, el Salzburg, opina que «és el tapat de la competició. Ha accedit a les semifinals per una altra via, amb fases prèvies, però té jugadors, com l'albanès Berisha, que ja han debutat amb el primer equip. Són perillosos».

Curiosament, la primera plantilla dels austríacs és dirigida per un altre exjugador i extècnic del Barça i un dels futuribles de la banqueta blaugrana, Òscar Garcia. Gabri assegura que «no hem parlat del tema, ni ens hem passat informació».

Aprofitar l'aparador

La Champions juvenil és un bon aparador per als jugadors. Fa quatre anys, l'heroi va ser Munir, amb un gol des del mig del camp que li va servir com a catapulta per al primer equip. D'aquella formació, però, pocs juguen ara a primera línia. Gabri reconeix que «és complicat i el percentatge de jugadors que arriben a dalt és baix, però som aquí perquè no perdin l'esperança, i competicions així també ajuden. En el futur seran més de tres jugadors a primer nivell».

Un d'ells podria ser el capità, el manresà Èric Montes. Aquesta temporada ha actuat en sis dels vuit partits de la competició. En va actuar en tres al principi, durant els 90 minuts, però la seva participació ha baixat. Només catorze minuts en vuitens contra el Borussia Dortmund i cap en els quarts davant del Porto. Tot i això, la seva jerarquia al vestidor és gran, semblant a la que tenia Roger Riera el 2014, quan el també manresà va ser titular a la final i va aixecar el trofeu.

Cames fresques

I per fer que els jugadors arribin en condicions als partits hi ha el preparador físic navassenc Marc Guitart, al juvenil A des del 2012. Ahir, davant de la premsa, se sentia la seva veu ordenant exercicis, ara amb pilota i ara sense, per tal que els jugadors, poc avesats a la presència dels mitjans de comunicació, no es despistessin i estiguessin per la feina. Guitart ha de treballar sovint amb elements que pugen i baixen a equips d'altres categories, com el Barça B, una feina gens fàcil. Els resultats, però, han estat excel·lents, amb una lliga i una possible Champions. No tothom ho pot dir.