El comitè d'Apel·lació de la Federació Espanyola de Futbol va desestimar el recurs presentat pel Barça per intentar rebaixar la sanció de tres partits a Neymar per la seva expulsió de fa dues setmanes al camp del Màlaga, que l'impedirà disputar el clàssic de demà al Bernabéu.

Els integrants del comitè d'Apel·lació, reunits ahir a Madrid, van decidir ratificar els arguments exposats per Competició la setmana passada. L'organisme havia sancionat amb tres partits Neymar per desconsideració al quart àrbitre, ja que l'havia aplaudit un cop expulsat pel col·legiat Gil Manzano. De fet, un partit era per l'expulsió i dos més per aquest gest cap al quart col·legiat.

El Barça té la intenció d'esgotar les seves possibilitats de tenir el brasiler davant del Reial Madrid, malgrat que aquestes són molt escasses. Per això, elevarà un recurs davant del Tribunal d'Arbitratge Esportiu, última instància de la justícia esportiva a Espanya, per tal d'obtenir una suspensió de la sanció i que pugui ser al Bernabéu. Rarament, però, aquest tipus de recursos solen donar resultat.

Neymar tampoc no podrà jugar dimecres que ve contra l'Osasuna iel seu concurs tampoc no va ser possible dissabte passat davant de la Reial Societat. Es tracta d'una baixa sensible, ja que en tres visites al Bernabéu com a blaugrana, el brasiler té un bagatge de dos gols i un penal provocat, amb expulsió de Sergio Ramos inclosa.

Dels més influents

Neymar ahir també va ser notícia per un altre motiu, no tan centrat en el futbol. Tot i que no viu els seus millors moments, amb l'eliminació europea de dimecres davant de la Juventus que el va fer plorar al Camp Nou, el brasiler ha estat escollit entre les cent personalitats més importants del món, segons la revista nord-americana Time. Al seu costat hi ha altres esportistes, com ara la campiona olímpica de gimnàstica Simone Biles o el quarterback dels Patriots de futbol americà, Tom Brady.

A la publicació d'aquesta setmana, és David Beckham qui fa un retrat de Neymar. Segons l'exjugador, «des que va signar pel Santos, amb 17 anys, Neymar és un talent excel·lent, un futbolista que només sorgeix una vegada en una generació, que té els seus aficionats als peus sempre que rep la pilota». Segons l'anglès, «sempre m'ha impressionat la seva humilitat. És respectuós i vol aprendre.

Segons Beckham, l'actuació en el partit del 8 de març contra el París Saint-Germain el col·loca com a favorit per ser el millor del món, tot i que ara pot haver baixat punts.