Ahir 22 d'abril vam sortir de Thame i vam pujar 500 metres més per continuar la nostra aclimatació. Vam dormir al petit poblet de quatre cases de Lumde situat a 4.340 metres d'alçada. Ens hi estarem un dia perquè volem fer una bona aclimatació, pas a pas, Així, dimarts atacarem el Ranjo La, el coll de 5.340 metres previ a l'arribada a Gokyo. És un coll molt exigent. A més, avui ens ha caigut una nevada, amb la qual cosa preferim estar quiets un dia i atacar el coll amb seny, en alçada, a partir de dilluns.

Pel que fa al temps, als matins ens respecta bastant però a la tarda se sol posar a ploure, excepte avui, quan ens hem llevat amb un panorama totalment nevat i amb molta boira. Hem baixat un altre cop a Thame, hem descendit una miqueta i hem reposat a 3.800 metres i aquesta tarda tornarem a pujar a Lumde.

D'altra banda, demà en separem del Raül Corominas, el Rusky, d'Avinyó. Ell segueix línia recta fins al Tibet i nosaltres anem direcció oest. Han estat tres dies intensos, ens ho hem passat molt bé i esperem que tots poguem complir els nostres objectius.

De moment, tot va bé, esperem que el Barça guanyi aquesta nit i que tothom passi una bona Diada de Sant Jordi.

Vam començar el trekking que ens conduirà al Makalu des de Lukla. L´avió ens hi va portar des de Katmandu fins a Namchy Bazar. Aquesta és la capital del poble xerpa i està situada a 3.400 metres d´alçada. Ens hem llevat i hem anat a Thame, situat a 3.800 metres. Ens estem aclimatant progressivament, tot i així hem fet un pic de 4.000 i hem baixat.

Hem variat una mica la nostra idea inicial, perquè hem vist el que hi ha damunt del mapa i parlant amb un noi que es diu Rusky d´Avinyó ens ha aconsellat que és molt més interessant i més aventurer passar per dos colls de muntanya elevats. Un d´ells és el Renjo La, de 5.335 metres, que ens durà a Gokyo, i després el Chola Pass, de 5.406 en els propers dies. És un trekking més aventurer i no hi trobarem tanta gent.

El cos està responent molt bé a l´alçada, estem il·lusionats, tot just comença, fem les coses amb seny. El temps ens respecta durant el matí. A la tarda s'ennuvola i plou.

El Rusky és el Raül Corominas, hem unit una mica de forces per creuar el Renjo La, gràcies a ell hem fet aquesta nova traça que ens està agradant moltíssim. Estem compartint lodge amb ell. Thame està a 3.800 metres i va quedar molt perjudicat pel terratrèmol de fa dos anys. Es veuen seqüeles, però està tot refet.

Se´m remouen coses però a la vegada estic satisfeta i contenta de veure aquesta empenta del poble nepalès, els somriures amb els que t´obren les portes i que d'una desgràcia en fan un projecte i tiren endavant.

N´estem aprenent moltíssim i ens dóna energia per a tot el que ens espera d´ara en davant. A partir de diumenge ja trepitgem neu, però les forces ens estan responent.