El Barça juvenil, entrenat pel sallentí Gabri, amb el manresà Èric Montes de capità en l'equip inicial i amb el navassenc Marc Guitart de preparador físic, va fracassar en el seu intent d'arribar a la final de la Lliga de Campions de la categoria. El tapat del torneig, un Red Bull Salzburg que va arribar a la final a quatre després de sortir de la fase prèvia de la competició, va ser superior als blaugrana, va treure partit dels desajustos tàctics barcelonistes i va remuntar el golàs inicial del vallesà Jordi Mboula a la primera part.

Amb tres defenses

Una de les sorpreses de l'equip inicial va ser la presència de Montes com a dretà d'una defensa de tres que completaven Mingueza i Oriol Rey, amb Morer i Cucu com a carrilers llargs. Al minut 2, els austríacs ja s'haurien pogut avançar, però Meister va fallar davant de Puig, que va tenir una bona intervenció. El Barça va avisar tot seguit amb una rematada a fora de Manneh, que va errar de manera inexplicable. A partir d'aquí, el Salzburg va dominar, però va ser víctima d'una genialitat de Mboula, que va arrencar des de la dreta cap al mig i va clavar l'esfèrica, amb l'esquerra, a l'altre escaire.

Pressió insuperable

Tot i que Abel Ruiz va tenir una aproximació tot seguit, la realitat va ser que la pressió del Salzburg va ser insuperable per al Barça en els darrers minuts de la primera part. Gabri va tornar a la defensa de quatre a la represa, amb Cucu de lateral, però una pèrdua del porter Puig va derivar en el gol de l'empat, anotat per Wolf amb un fort xut des de fora de l'àrea.

El Barça no va reaccionar amb el gol i el zambià Patson, que havia entrat des de la banqueta, va errar una oportunitat tot sol. La segona part era un monòleg centreeuropeu i era qüestió de minuts el gol de la victòria, que va arribar després d'una passada d'Haidara i una centrada de Wolf que va aprofitar l'esmentat Patson per anotar.

Gabri va tornar a la defensa de tres, amb l'entrada del davanter suís Guillemenot, però els austríacs ja no van perdre el ritme i l'única oportunitat fins al final la va tenir Haidara, que va obligar Puig a fer una intervenció que ja no va servir de res.