El Barça i el Madrid protagonitzen avui el gran clàssic del futbol espanyol al Santiago Bernabéu (20:45h), decisiu per al títol de LaLiga Santander, en el qual els madridistes tenen la possibilitat de donar el cop definitiu davant la seva afició a l'etern rival, que està obligat a guanyar per seguir aspirant a aquesta Lliga. A més, el club blaugrana va confirmar que Neymar formaria part de l'expedició que viatja a Madrid, en un últim intent d'allargar el cas de la seva sanció, que ahir no va quedar resolta.

Al Barça només li serveix la victòria al Bernabéu. Guanyar i esperar, o perdre i acomiadar-se de la Lliga. No té cap marge d'error a casa del gran enemic, on, previsiblement sense Neymar, sancionat, buscarà esgotar les seves opcions en l'últim clàssic de Luis Enrique com a tècnic blaugrana.

Partit clau

La seva irregularitat l'ha portat a aquest punt. Els seus resultats, especialment com a visitant, l'han conduït al límit. En el clàssic es dissiparan pràcticament tots els dubtes. Tenen tres punts i un partit menys que el Reial Madrid, que encara té pendent el seu xoc contra el Celta. Els barcelonistes saben que estan davant la seva única oportunitat, just uns dies després d'haver quedat eliminats de la Lliga de Campions a mans de la Juventus en una eliminatòria en què no va marcar ni un gol, de seguir lluitant per la Lliga i no quedar-se únicament amb la Copa del Rei com a objectiu del curs.

El partit serà especial per a tot l'equip, però en concret per a Leo Messi, que fa tres anys que no marca al Reial Madrid (l'última vegada que ho va aconseguir va ser el 23 de març del 2014 quan va aconseguir un triplet en el 3-4 aconseguit pel Barça del Tata Martino), però que segueix sent el màxim golejador dels clàssics amb 21 gols en 33 partits, tres més que el mític Alfredo di Stefano. Messi ha de tornar a liderar un equip blaugrana que haurà d'improvisar una davantera si finalment no es compti amb Neymar, un fet que se sabrà durant el matí d'avui, quan el TAD aclari el seu cas. «Em sembla molt correcta la posició del club, que és defensar els interessos dels jugadors. Com a entrenador estic preparat per jugar el partit amb Neymar o sense ell», va assegurar Luis Enrique, que haurà de decidir entre recuperar el 3-4-3 o repetir el 4-3-3 davant la Juventus. D'axiò dependrà la participació de Macherano, Umtiti i Piqué, o la de només dos d'aquests tres i l'entrada de Roberto i Alba, mentre que al davant haurà de decidir entre Alcácer o André Gomes.

Bale, recuperat

Zinedine Zidane sap que és el moment desitjat per qualsevol madridista i intenta rebaixar la pressió, treure importància al duel, convertir-lo en un més. Però, és conscient que el seu primer clàssic com a tècnic madridista al Santiago Bernabéu no ho és. Torna Gareth Bale, recuperat de la seva setena lesió al soli, i obliga Zidane a decidir. Apostar pel gal·lès el condiciona a tornar al 4-3-3 i tornar a enviar a la banqueta Isco en un moment excel·lent. Però, el francès podria optar per mantenir l'esquema dels últims partits i usar-lo com a revulsiu en el segon acte. Aquest és l'únic dubte, ja que Modric, Casemiro i Kroos acompanyaran Isco, i Nacho i Ramos són els únics centrals disponibles.