El cerverí Marc Márquez va aconseguir la pole en el seu circuit talismà, el Gran Premi d'Austin. El pilot de Repsol Honda va ser el més ràpid dels entrenaments oficials amb un temps de 2:02:741 i va quedar per davant dels dos pilots de Yamaha, el també català Maverick Viñales i l'italià Valentino Rossi. La segona línia de la graella estarà formada pel segon pilot de Repsol Honda Dani Pedrosa, juntament amb el francés Johann Zarco (Yamaha YZR MI) i el també espanyol Jorge Lorenzo, qui va aconseguir la millor classificació d'uns entrenaments en la seva primera temporada al manillar de la Ducati.

La tercera línia de la sortida l'ocuparan l'italià Andrea Dovizioso, juntament amb l'alemany Jonas Folger i el britànic Cal Crutchlow, qui va anar pel terra durant la segona classificació. El català Pol Espargaró va tenir mala sort i va patir una caiguda durant la primera ronda i ja no es va poder classificar per la segona

Àlex Rins, la nota negativa

El pilot barceloní Álex Rins va patir una greu caiguda durant la primera volta de la tercera tanda dels entrenaments lliures. El corredor de Suzuki va fracturar-se el radi i el cúbit i estarà de baixa un mínim de sis setmanes. Es perdrà els propers gran premis.