A falta d'una jornada per acabar la lliga regular de la LEB Or, ja es coneixen els vuit equips que lluitaran en el play-off pel títol i que buscaran acompanyar el Gipuzkoa Basket, el conjunt que ha aconseguit l'ascens esportiu a la lliga Endesa com a campió de la temporada regular.

El Força Lleida que entrena Borja Comenge, i que té a la plantilla el manresà Miquel Feliu, ha quedat fora de manera matemàtica de les eliminatòries malgrat la victòria d'aquest cap de setmana davant l'Ourense (78-66). Un resultat, però, que no permetia als lleidatans recuperar el basket-average amb els gallecs i, per tant, quan falta una jornada, amb un balanç de 17-16, ja no poden atrapar ni l'Ourense (18-15) ni el Palma Air Europa, que també suma 18 i 15 derrotes.

Els dos ascendits diferits

Entre els equips que lluitaran per aconseguir l'ascens hi ha el Palència i el Melilla, dos clubs que es van guanyar aquest dret l'estiu passat i a qui es va atorgar un ascens en diferit perquè no podien complir amb les exigències per ser a la lliga Endesa.

Un altre dels clubs classificats per disputar el play-off és el Burgos, que en els últims anys ha vist com se li frustraven tres ascensos esportius per la impossibilitat de complir amb les exigències de l'ACB. I va ser precisament aquesta entitat la que va interposar una denúncia davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència contra el cànon, el gran obstacle econòmic per poder consumar l'ascens de categoria.

Protagonistes 'manresans'

Els altres tres equips que disputaran el play-off són dos gallecs, el Breogan i el Corunya, i la Unión Financiera Baloncesto Oviedo, entrenat per un tàndem d'exjugadors manresans: Carles Marcos i Javi Rodríguez, campions aquesta temporada de la Copa Princesa.

A l'Oviedo hi juga el català Miquel Salvó, fitxat l'estiu passat pel Bàsquet Manresa procedent del Tarragona i que actua com a cedit. L'ala-pivot, que va ser el jugador més valuós de la Copa que va guanyar l'Oviedo el febrer, té unes mitjanes en lliga de 8,4 punts i 4,6 rebots per partit.