Ibon Navarro va protagonitzar anit, segurament, la roda de premsa més dura de la temporada. El desenllaç, per previsible que fos, no va deixar d'afectar el tècnic, amb els ulls vermellosos mentre feia la valoració del partit. Se'l notava trist i contenia les emocions, quan «aquest equip ja ha competit en un partit més que el de la temporada passada, que es va salvar». I va afegir: «marxo satisfet per la feina, perquè hem competit durant 28 o 29 minuts. Un partit que ha de servir per als últims dies de temporada».

En la seva última declaració de la roda de premsa, Ibon Navarro va intentar enviar un missatge d'optimisme davant la incertesa de futur que plana sobre el Nou Congost: «fa mal per l'afició, pel club, pels seus trealladors. Però aquest club ja ha passat per això i continua viu».

El tècnic de l'ICL, després de consumar-se el descens esportiu, va destacar el partit «valent» de l'equip, que havia abusat dels triples per no patir la superioritat del joc interior de l'Unicaja. «Valoro que a l'entrada del tercer quart hem seguit creient», va afegir sobre la reacció manresana.

Tot i la bona imatge, Ibon Navarro estava trist per consumar-se el descens, malgrat que no ho volia ni anomenar: «ho teníem assimilat, no baixa per perdre aquí». El tècnic va explicar que la plantilla ja fa setmanes que fa el dol, com l'afició. «No s'emporten una sorpresa», va dir dels seguidors manresans. «No demanem perdó perquè ho hem lluitat. No hem pres bones decisions durant el curs», va afegir.

Ibon Navarro no es va pronunciar sobre una possible salvació als despatxos. Va apuntar el que ja havia dit el capità Román Montañez durant la setmana, abans de viatjar a Màlaga. «Entenc que és just que qui es guanya quelcom ho pugui obtenir», va dir anit el tècnic basc de l'ICL Manresa.