La gran referència de l'Avinent Club Atlètic Manresa, sobretot els darrers anys, el seu equip femení, iniciarà aquest dissabte, de nou, el camí a la màxima categoria, la Divisió d'Honor. Seran tres etapes intenses amb un únic objectiu, la permanència i, sobretot, gaudir de poder competir amb les millors atletes estatals, com ja ha fet el CAM les dues darreres temporades, i amb solvència, malgrat la diferència de pressupostos amb la majoria dels clubs participants.

L'Avinent CA Manresa competirà a Castelló, dissabte a partir de les 5 de la tarda, concretament a l'estadi Gaetà Huget, amb el potent Playas Castelló (principal favorit del quadrangular), la Joventut Atlètica Elx i el Piélagos de Cantàbria. L'equip afronta aquest enfrontament amb una gran il·lusió, tot i saber les dificultats que es trobarà en el repte de lluitar amb les millors formacions.

En aquesta primera fase, i també en la segona, les entitats participants alinearan dues atletes per prova, però no en la fase final, quan serà una esportista per cada especialitat, fet que afavoreix l'Avinent. Els punts aconseguits en aquesta i la següent fase s'acumulen per a la jornada final, la tercera i definitiva per salvar-se.

L'equip manresà no ha variat gaire la seva plantilla respecte al curs passat. Ha sigut baixa la velocista Paula Sevilla, que ha estat fitxada pel Playas Castelló, i tampoc no podrà comptar, almenys de moment, amb la Núria Tió i l'Emília del Hoyo, que estudien als Estats Units. Es preveu que almenys Del Hoyo pugui ser a la jornada final, la més decisiva. Tampoc no hi serà l'Anna Circuns, ja que està embarassada.

En l'apartat d'altes, hi ha la banyolina Marina Guerrero, la sabadellenca Laura Bou per als 400 llisos, i la juvenil tarragonina Montserrat Montañés, tot i que no serà present en aquesta pimera cita castellonenca a causa d'un tema d'estudis. Així mateix, el CAM recupera Sofia Zorrilla després d'una llarga lesió.

La resta de la formació és la mateixa que tan bon rendiment va donar el 2016 quan va aconseguir, fins i tot de forma inesperada, una brillant novena posició després d'imposar-se en la final per la permanència, a Valladolid. Aquesta va ser la millor classificació aconseguida per l'entitat manresana en els seus vint-i-dos anys de presència continuada en les competicions estatals.