«Si ets de la Piri, ets de la Piri», així ho creu Manel Artero, president d´un dels clubs amb més seguidors a la ciutat de Manresa com és el Futbol Club Pirinaica. Una entitat que viu el moment més dolç de futbol en els seus més de trenta anys d´història.

L'entitat presidida per Artero, des de fa sis anys, ha tingut una gran evolució en aquest període de temps. I és que en els darrers anys els del barri de la Mion de Manresa han incrementat notòriament el nombre d'equips i de jugadors. «Crec que el principal motiu d'aquest creixement és la bona feina feta en aquests anys, però també el suport de tothom que forma part d'aquest club i que mai ens ha fallat», resumeix el president Artero.

En l'actualitat l'entitat té prop de 250 jugadors i s'espera que aquest nombre segueixi evolucionant amb el pas del temps. «Si seguim per aquest camí, fent la feina ben feta, estem segurs que creixerem», apunta el tresorer del club, Gerard Checa. Tot i això, Checa creu que aquest no és l'objectiu perquè «som conscients que la Pirinaica és un club de barri, humil, i no pretenem estar en una posició que no ens pertoca».

Un club social i familiar

La tasca social dels bagencs és molt important i el situen com a un dels referents en aquest àmbit a la comarca. Així, la implicació de la Pirinaica és sempre molt notòria amb la seva col·laboració en diferents projectes socials al barri i en conjunt amb l'escola del Puigberenguer.

L'entitat manresana és un club amb un important nombre de socis, concretament en són 220. «El suport econòmic que ens donen els nostres socis i la implicació de la nostra gent en el bon funcionament del club, són uns dels motius pels quals seguim endavant», afirma Checa. Una tasca que és totalment voluntària i que surt «de dins de la persona per l'estima que té al club», diu Artero.

La formació en valors sempre ha estat present al club. D'aquesta manera, la humilitat, la compa-nyonia i la integració són els segells d'identitat d'una gran família unida pel futbol.