Una temporada més, l'Espanyol es torna a presentar al Barça com una roca al camí cap a la lluita pel títol, encara que aquesta vegada els espanyolistes també lluitaran en el partit d'avui al RCDE Stadium (20.45 hores) per agafar-se a les remotes opcions de jugar a la competició europea.

El derbi barceloní arriba amb un Barça golejador en l'últim partit de Lliga (Osasuna, 7-1) i amb el triomf al Bernabéu (Reial Madrid, 2-3), la qual cosa li està permetent gaudir d'un lideratge virtual, en espera que els madridistes compleixin amb el seu partit pendent (al camp del Celta). Per part espanyolista, la derrota contra l'Atlètic (0-1) i l'empat a casa de l'Sporting (1-1) han deixat els de Quique Sánchez Flores pràcticament sense opcions d'agafar una posició per a Europa, encara que volen continuar perseguint aquesta mínima oportunitat sumant un triomf, el primer de molts anys contra el Barça i el primer contra els blaugrana en el seu nou estadi a Cornellà.

Tensió a les banquetes

El partit estarà marcat per la tensió a les banquetes, ja que, com va passar en la primera volta, Sánchez Flores i Luis Enrique no es van fer la foto de rigor. Sánchez Flores va assenyalar que «no tinc temps. I el que tinc lliure el dedico més al llibre que estic llegint, que em sembla fantàstic», va dir l'entrenador espanyolista. Luis Enrique, que recupera Neymar però alhora perd Iniesta per molèsties físiques, no va voler comentar res sobre la seva relació amb Sánchez Flores i, a més, va marxar de la roda de premsa visiblement ofès per una pregunta sobre una llista de l'Équipe, que el situa en la posició 13 dels millors entrenadors del món. «Vinga, que ja queda poc», va dir abans de marxar.

El València visita el Bernabéu

El Madrid rebrà la visita del València al Bernabéu a les 16.15 hores, en un partit vital per als locals per posar pressió al Barça, que jugarà després. Sembla que Zidane tornarà al seu «pla A», tot i les crítiques de l'afició, que gaudeix més amb el joc dels suplents que dels titulars. Això sí, Isco entrarà pel lesionat Bale, i Asensio podria tenir alguna oportunitat. Per la seva banda, el València viatjarà sense Enzo Pérez ni Cancelo per lesió, ni Zaza, per sanció , però amb les altes de Gayá i Rodrigo, que intentaran donar una bona imatge.