«És una jornada en què qualsevol noia pot anar al Congost a provar si li agrada el futbol. L'objectiu és la promoció del futbol femení, aquest és un dels eixos de la Federació Catalana per als propers anys». Aquesta és la motivació que va expressar el directiu i delegat al Bages-Berguedà, Esteve Olivella, per a la celebració de la cinquena Jornada de Futbol Femení que tindrà lloc dilluns 1 de maig al Nou Estadi del Congost.

A la presentació d'aquesta iniciativa de la FCF, que enguany tindrà el suport de l'Ajuntament de Manresa, del Consell Esportiu del Bages i del CE Manresa, Esteve Olivella va afegir que «a Catalunya hi ha el 25% de fitxes femenines de tot l'estat, però encara estem molt lluny en comparació d'Europa. Per això ens cal donar una empenta al futbol femení i aquest tipus de jornades hi ajuden, sens dubte».

En aquesta Jornada de Futbol Femení hi poden prendre part tant noies de 6 a 14 anys que volen millorar algun aspecte del joc, com aquelles que volen iniciar-se al futbol. Les inscripcions són gratuïtes i només cal presentar-se el mateix dia de la jornada amb roba esportiva al Congost a les 9 del matí (la matinal s'allargarà fins a les 2 del migdia). Les jugadores passaran per vuit estacions dissenyades per l'escola catalana d'entrenadors per treballar tots els aspectes tècnics i tàctics. Al final, les participants podran jugar partits amb les seleccions comarcals de les diferents categories.

Lluïsa Tulleuda, vicepresidenta del CE Manresa, entitat que acull la jornada, va mostrar-se molt satisfeta «que es facin aquestes jornades i que hagin comptat amb el nostre club. Les dones ens hem de reivindicar, també en l'esport, com a jugadores, com a directives o entrenadores. Ara hem de reconèixer que el CE Manresa, per diferents circumstàncies, només té un equip femení, però havia fet una molt bona feina. En el grup reduït que tenim de jugadores estem treballant bé i tenim un bon futur al davant».

Susana Puell, subdelegada de la delegació del Bages-Berguedà, encarregada del futbol femení, va dir que «el repte és aconseguir que hi hagi més equips federats en aquestes comarques».

Pla d'igualtat a Manresa

El regidor d'Esports de l'Ajuntament, Jordi Serracanta, va recordar que «en el darrer ple de l'Ajuntament vam aprovar el pla d'igualtat de la ciutat i precisament l'esport pot ser una bona eina per buscar aquesta igualtat. També en les noies, l'esport és essencial per al seu creixement personal. Hem de treballar-ho perquè no passi com ara que en la preadolescència moltes noies ho deixen».

Serracanta va demanar «la màxima participació en aquesta jornada; serà un èxit si un petit nucli de jugadores participants s'afegeix a la pràctica esportiva. Cal reivindicar l'esport femení i aquests dies en tenim dos bons exemples, la semifinal de la Champions de futbol entre el Barça i el PSG i la final a quatre de la Copa d'Europa de waterpolo amb dos equips catalans, el CN Sabadell i el CN Mataró. Sigui com sigui, aquesta Jornada de Futbol Femení és una fórmula perfecta perquè les noies puguin gaudir de l'esport. Hem d'aconseguir que hi hagi més equips a Manresa ja que ara mateix només n'hi ha quatre, tres al Gimnàstic i un al CE Manresa».