Si diumenge el Manresa va tenir una prova de foc amb la visita del líder, l'Horta (per cert, superada amb bona nota), demà, els d'Albert Garcia tenen una altra pedra important en el camí cap a la permanència. En el segon partit seguit al Congost (12 h), els manresans rebran la visita d'un Sants que no ha dit la darrera paraula en la lluita per l'ascens a Tercera.

El conjunt barceloní, que ha vist com el comitè de competició li restava, aquesta setmana, els punts que havia guanyat al camp de l'Horta per alineació indeguda (va alinear durant uns minuts 12 jugadors per un error dels seus futbolistes), és ara tercer, sis punts per sota del capdavanter Horta (57), i tres darrere del segon classificat, l'Andorra (54).

El Manresa, amb 37 punts, en té cinc de marge respecte al sisè classificat per la cua (en el pitjor dels casos baixaran sis equips de cada grup de Primera Catalana per les compensacions amb els descendits de catalans de Segona B). Queden cinc partits per jugar i el tècnic blanc-i-vermell té clar que «amb tres punts més n'hi podria haver prou, però tinc al cap guanyar dos partits, i com més aviat millor». Per rebre el Sants, el Manresa té força baixes per lesions i sancions. No podran jugar Alejandro, Lluís Clop, Agus, Samy i Josua Rebollo, i Lucho és dubte.

Del rival, Albert Garcia ha comentat que «és un dels equips més complerts del grup; té un sistema de joc molt assimilat i alguns jugadors de categoria superior, com el davanter Navarro. Els fa més perillosos el fet que no estan descartats per a l'ascens i no poden fallar si volen aconseguir-ho, tot i que estan avisats dels nostres bons resultats darrerament. Per a nosaltres també és un partit vital».

El Manresa acumula la millor ratxa de la temporada, amb sis partits seguits sense perdre, cinc d'ells amb triomf, i una derrota.

L'Avià, al camp del Martinenc

Les victòries en les darreres dues jornades, al camp de la Fundació Hermes i a casa amb el potent Llagostera B, han donat un altre aire a la recta final de la competició d'un Avià que no dóna per perduda la categoria, tot i que és conscient de les dificultats per aconseguir la permanència. El conjunt de Xavi Díaz visita demà (12 h) el Martinenc, «un dels millors equips de la segona volta», recorda el tècnic dels berguedans. Sense anar gaire lluny, dissabte passat va ser capaç de superar, a domicili, l'Andorra, el segon classificat.

L'Avià és actualment penúltim a la classificació, amb 27 punts, només dos per sota del cinquè per la cua, el Ripollet, i cinc menys que el sisè per baix, el Sant Cugat.

Del rival de demà (12 h, al Guinardó), el Martinenc, Xavi Díaz ha comentat que «és un molt bon equip, i tot i que ja no pot aspirar als llocs capdavanters, segur que sortirà fort. Costarà sorprendre'ls. Nosaltres hem de fer com fins ara, treballar i mirar que el plantejament que hem preparat surti com el tenim pensat. Quant a la resta, la lectura que es pot fer de la situació és la mateixa que les jornades anteriors. Hem de mirar de sumar els punts en el nostre partit i esperar a veure què fan els altres».

Per a aquest partit, Xavi Díaz recupera Toni Liria i Jona, però té força baixes en defensa, dels sancionats Torres, Pol Pintó i Gigi; i al davant, dels lesionats Uri Martínez i Miki López.