D ia 7: de moment hem travessat dos colls. Ens en falta un tercer que farem dijous. Hem travessat el Chola Pass, de 5.350 metres, ara mateix som a Lobuche, a la vall de l'Everest, i passarem al Kongka La Pass, de 5.400, per arribar definitivament a Chukhung, que és on realment començarem la nostra llarga travessa abans d'arribar al camp base del Makalu.

Ens estem aclimatant bé, estem feliços perquè el temps ens acompanya i anem fent amistats. Els tres colls que ens esperen després de Chukhung ens fan molt respecte, i segur que el Jordi Camprubí i el Jordi Vinyoli, que van fer aquests colls fa quinze dies, podrien explicar com són. Hi anem amb una tenda de campanya, amb menjar, portem fogonet i, si el temps ens respecta, esperem travessar-los, totalment desconnectats, en tres dies.

Dia 8: som a Chukhung, hem fet l'aproximació fins al camp base de l'Amphu Labtsa. Hem deixat molt material, demà tornarem a carregar la resta i ens posarem a dormir a la tenda. Diumenge, intentarem travessar un dels primers tres grans colls que ens esperen fins arribar al camp base avançat del Makalu.

Estem cansats, no ens hem d'enganyar, però amb la moral ben alta. Les coses, de moment, ens estan sortint molt bé. L'objectiu era aconseguir posar tot el material a la base de la paret. Ha estat difícil trobar-ho, ja que és un lloc bastant apartat, però al final ho hem aconseguit i diumenge atacarem aquest primer coll. Estarem tres dies totalment desconnectats; ens podreu seguir només per la pàgina web www.nuriapicas.com. Bé, seguim endavant, aclimatant-nos, i estem nerviosos per veure què passarà en aquesta llarga travessa que ens portarà a la base del Makalu.