El Barça va superar una de les grans proves de foc que tenia en aquest tram final de temporada de frec a frec amb el Reial Madrid. La visita al camp de l'Espanyol sempre és complicada per la multiplicació de la intensitat dels locals quan disputen un derbi. Però ahir, els pericos van acabar regalant el derbi amb dues greus errades que va aprofitar Luis Suárez per trencar la seva sequera golejadora i, amb 27 gols, continuar segon en la cursa pel pitxitxi.

L'uruguaià feia cinc partits que no marcava i s'havia quedat en blanc en les dues visites anteriors a Cornellà-El Prat. Una mala ratxa que va trencar a la segona meitat, després d'una primera en què el Barça va tenir problemes per culminar les seves arribades davant Diego López. Però en el primer xut entre els tres pals no va fallar.

Suárez va aprofitar una greu errada de Jurado: la seva passada al porter des del mig del camp es va convertir en una assistència mil·limètrica que l'uruguaià va rematar al fons de la xarxa. Un gol concedit massa fàcil per un Espanyol que havia construït una bona teranyina per dificultar el joc del Barça.

Aquesta va ser una greu errada que Aarón no volia deixar sola. El lateral esquerre, ja en els instants finals, no va atinar a refusar una centrada i va deixar la pilota morta als peus de Suárez, que de nou va aprofitar el regal d'un rival per situar el 0-3 en el marcador.

Era el gol de la sentència. El de la tranquil·litat l'havia marcat Rakitic minuts abans, en culminar una gran jugada individual de Leo Messi, molt motivat sempre que s'enfronta a l'Espanyol. L'argentí, que ha mamat els derbis des de les categories inferiors, va intentar liderar el Barça en l'espès primer temps, i va reeixir en els darrers instants de l'enfrontament.

Paciència al començament

El Barça va rematar la feina a la segona meitat després d'un primer temps de desgast. L'Espanyol va fer una pressió alta que dificultava la sortida de pilota dels jugadors de Luis Enrique. Els blanc-i-blaus, a més, van començar tenint les millors ocasions. Però Jurado no va saber batre Ter Stegen.

A mesura que passaven els minuts, els barcelonistes van agafar el control del partit i van poder avançar línia per plantar-se al camp de l'Espanyol. Tot i així, no van poder convertir cap de les ocasions que van crear. De fet, no van ni poder rematar entre els tres pals de la porteria de Diego López.

Va ser Luis Suárez qui ho va fer primer, al minut 5 de la represa. I un cop va entrar el primer encert, gràcies al regal de Jurado, el domini del Barça es va multiplicar exponencialment fins arribar a uns darrers minuts de domini total davant un Espanyol que es va anar empetitint per culpa de les seves errades.