El Reial Madrid va jugar amb foc davant el València, però va acabar guanyant amb un gol de Marcelo que va il·luminar una tarda perillosa, de la qual els madridistes van sortir amb vida, un cop més, gràcies a l'èpica. El duel va estar marcat per la desídia d'alguns jugadors locals, que estaven més pendents del matx de dimarts davant l'Atlètic de Madrid a la Lliga de Campions. Amb aquesta victòria, el Madrid segueix depenent d'ell mateix per aconseguir un títol de lliga que fa massa temporades que no obté.

En una de les jugades inicials del duel, Santi Mina va donar el primer ensurt als homes dirigits per Zinedine Zidane, però Keylor Navas va evitar el primer gol de la nit. En la primera meitat, el Madrid va mostrar llums, especialment en les botes de Modric i Carvajal, i ombres, com les actuacions de Benzema i James. Amb aquesta situació, els locals van haver de cuinar a foc lent el primer gol del duel, que va arribar mitjançant Cristiano Ronaldo. El portuguès va aprofitar una gran centrada de Carvajal per marcar amb una rematada de cap. Amb el marcador d'1-0 es va arribar a la mitja part de l'enfrontament.

Ronaldo falla un penal

En la segona meitat, Benzema va estar a punt de fer el segon, però el seu xut va acabar al pal esquerre de la porteria d'Alves. Poc després, l'àrbitre, Gil Manzano, va assenyalar un penal de Parejo sobre Modric, però el xut de Ronaldo el va aturar Diego Alves, un porter especialista en aquestes situacions, que ha aturat tres dels quatre llançaments que el portuguès li ha fet a la lliga.

Tot seguit, Zidane volia sentenciar el matx per no patir fins al final i va donar entrada a Morata i Asensio per Benzema i James, respectivament. Però l'estratègia no li va sortir bé, ja que Parejo va empatar quan faltaven set minuts pel final, gràcies a un llançament de falta directa.

Marcelo, l'heroi

Llavors, els madridistes van pujar notablement el ritme per intentar fer el gol del triomf, que va arribar al 86 amb una rematada de Marcelo dins de l'àrea. En els darrers minuts, els locals es van mantenir sòlids i no van deixar escapar una victòria vital en la seva lluita pel títol de lliga.