Era una de les etapes assenyalades pels 450 participants a la Titan Desert per la seva duresa i els paisatges de somni. La segona jornada de la prova es va caracteritzar pel pas per les dunes del mític Erg Chebbi (més de 6 km amb un fort vent), que va deixar completament seleccionada la cursa.

L'etapa era ideal pels talls de navegació i els primers classificats ho van aprofitar per guanyar terreny. El grup capdavanter va quedar definitit pels corredors Josep Betalú (Doctore-BMC), Julen Zubero (Ciclos Zubero), Moisés Dueñas (Jarana-Bicimarket) i el líder Gómez Miranda (Tomàs Bellès) que va tornar a ser el mès ràpod en un esprint molt disputat.

«Estic molt content, he arriscat una mica perquè les dunes les he fet amb molt poca pressió, però m'ha sortit bé. La veritat és que no comptava amb un dos de dos a la Titan Desert. Encara falta molt però aquest era un dels dies marcat com a difícil», va manifestar Gómez Miranda després de creuar la meta. També del Tomàs Bellès, Roberto Bou va classificar-se setè i el seu company d'equip Ever Gómez va entrar novè.

Els corredors amateurs són els que més van patir aquesta etapa ja que s'havia de completar en menys de deu hores. Avui es correrà la tercera etapa, de 103 km, i de les més atractives.