La dotzena edició de la Titan Desert serà recordada per la batalla titànica que van protagonitzar Josep Betalú i Roberto Bou, en una cursa amb emoció fins al final. Betalú, que va revalidar el títol, es va imposar únicament per 35 segons en la general, en l'edició més igualada de la història.

El més ràpid va ser per segon any consecutiu el català Josep Betalú, que ja va guanyar el 2016 i que als 40 anys va aconseguir repetir la gesta al desert. El relleu generacional està garantit amb un rival com Bou, de només 24 anys i que en l'etapa Garmin va oferir una exhibició en la navegació.

Una edició de rècord

Des de l'edició del 2008, quan Roberto Heras es va imposar a Joan Llordella per 38 segons, no es vivia un final tan igualat a la meta. A més, Betalú es converteix en el segon ciclista més llorejat de la història de la Titan, amb dos triomfs, només al darrere d'Heras amb quatre.

L'etapa d'ahir deixava poc marge per retallar, ja que únicament era de 51 km. En una jornada de nervis, el vencedor el 2015, Diego Alejandro Tamayo, va ser el més ràpid i Betalú va segellar el seu segon triomf en aquesta cursa. Bou va quedar segon a 35 segons i els manresans del Tomàs Bellès van ser els campions per equips.