Un Manresa de dues cares. Això és el que s'ha vist al municipal de Ripollet. Amb el punt sumat, l´objectiu d´evitar la sisena plaça per la cua és més a prop. És cert que el Sant Cugat segueix marcant la línia del descens amb la mateixa diferència de punts que el separava del Manresa l´anterior jornada, però ara només queden nou punts en joc. Després d´una primera part en que el Manresa va estar absent, a la represa va retornar l´equip de les darreres jornades i va manar davant el seu rival.

El Ripollet ha sortir amb més empenta, conscient del que es jugava. I aviat ha arribat el primer gol de la matinal (6´). Arran d´una sacada de banda la pilota ha caigut als peus d´un exManresa, Vicente Bermúdez, i aquest ha sorprès Roman amb una rematada des de fora de l´àrea que s'ha colat molt ajustat al pal esquerra de la porteria manresana. Malgrat el gerro d´aigua freda tan matiner, el Manresa no s'ha descompost i ha respost amb uns bons minuts de futbol col·lectiu, encara que sense posar en problemes la porteria d´Uri. El partit ha anat derivant en una trava contínua.

Les contínues interrupcions han impedit que es visquessin arribades a les àrees i molt menys ocasions de gol, encara que un parell d´escadusseres sí que s'ha viscut. Primer quan Cadmo ha guanyat l´esquena de la defensa manresana i s'ha presentat sol davant Roman, però la sortida a temps de l´inquilí de la porteria visitant ha evitat el mal tràngol d´una segona diana vallesana (32´). I un parell de minuts abans del descans, una bona centrada d´Albert Juste per la banda dreta l'ha rematada de manera franca Joshua, però el seu cop de cap ha sortir per la línia de fons.

La recepta prescrita per l´Albert García als seus deixebles al descans ha tingut la resposta desitjada i el millor Manresa ha sortit a escena per menjar-se el seu rival en uns segons 45 minuts pletòrics. Malgrat que la primera ocasió de perill s'ha viscut a la porteria de Roman, arran d´un llançament de falta que ha sortit molt a prop del pal (49´), el Manresa s'ha fet amb les regnes del partit de principi a fi del segon període. També és cert que, malgrat l´incontestable domini visitant, no hi han hagut massa ocasions de gol.

Empat de Joshua

La millora en el joc manresà, per fi, s'ha vist reflectida en el marcador gràcies a un gol de traca i mocador de Joshua. Sacada de banda al costat esquerra de l´atac manresà; Solernou treu cap a Joshua i aquest, sense que la pilota toqués a terra, ha engaltat una volea que s'ha colar per l´escaire. Però el Manresa en volia més i no ha cedit en cap moment la possessió de la pilota al seu rival, que ha reduït el seu balanç ofensiu a pilotes parades. Tota la resta d´intents vallesans han topat amb una defensa crescuda i infranquejable. Roger Herms ha estat a un pel de sentenciar el marcador quan s'ha presentat tot sol davant Uri, al vèrtex de l´àrea petita, però la seva rematada a boca de gol ha sortit massa creuada, quan només havia d´empènyer la pilota a un costat o un altre del porter (69´).

El Manresa tenia controlada la situació, però no tot era dat i beneit. És més, a manca de tres minuts pels 90 reglamentaris (a pilota parada, clar), l´àrbitre, a instàncies del seu assistent, ha assenyalat fora de joc en una rematada que ha entrat dins de la porteria de Roman i que tothom amb l´escut del Ripollet al pit ha cantar com a gol. Fins el final (cinc minuts d´afegit es van jugar) el Ripollet ha topat contra un mur.