Que les possibilitats que el Barça guanyi aquesta lliga o, millor dit, que el Madrid la deixi escapar, són molt reduïdes, més o menys ja ho sap tothom, però algú s'ha parat a comptabilitzar-les i tot. Hi ha dues maneres que els blancs deixin escapar el títol: perdent un partit o empatant-ne dos dels tres que els falten davant d'adversaris que s'hi juguen o poc o res. La pàgina web fivethirtyeight.com, pertanyent a la cadena de televisió nord-americana ESPN, especialista en projeccions de resultats, ha publicat que hi ha al voltant de l'11,6% de possibilitats que el conjunt de Zinedine Zidane tingui una desfeta. Que hi hagi més d'un empat tampoc no és una situació fàcil que es produeixi i, en cap cas, no supera el 17%.

Relacionades

Basats en els gols

L'estudi que fa aquesta web és un dels més complets del món i es basa en els gols aconseguits per un equip, però també en aquells que tenen més o menys valor. D'aquesta manera, fa servir paràmetres com ara el moment en què un gol ha estat aconseguit durant la temporada, si aquest ha estat marcat en situació de superioritat numèrica o inferioritat, si hi ha hagut un percentatge gran d'encert depenent de la posició del tret i de l'angle en què es trobava cada jugador o de si ha complert les expectatives tenint en compte la resistència plantejada per l'equip contrari.

Es tracta de tota una sèrie de dades encaminada a rebaixar l'arbitrarietat de les xifres i a tenir en compte, de manera numèrica, un concepte que pot resultar tan subjectiu com si un equip, a part de guanyar o perdre, ha jugat bé o no en el decurs d'una temporada. Tenint en compte totes aquestes dades, els resultats no poden ser més descoratjadors per al Barça.

El Sevilla, el més fàcil

Molts aficionats blaugrana tenen posades esperances en el Sevilla, l'únic dels tres rivals del Madrid que encara s'hi juga alguna cosa, tot i que té molt complicat atrapar l'Atlètic de Madrid en la tercera posició i encara més ser atrapat pels perseguidors en la quarta. Els andalusos, que han anat de més a menys en el decurs de la competició i que ja van guanyar per 2-1 el Madrid al Sánchez Pizjuán, són els que tenen menys possibilitats de puntuar contra l'equip de Chamartín, segons aquest estudi.

Així, el Reial Madrid té el 83% de possibilitats de vèncer en el duel de diumenge vinent davant del conjunt de Sampaoli, l'11% d'empatar, resultat que podria traslladar el nerviosisme al Bernabéu, i només el 6% de possibilitats de perdre el partit a casa.

Tres dies més tard, el Madrid visitarà Vigo per disputar el partit de la jornada 21 que no es va poder disputar per culpa d'un temporal i dels desperfectes causats al camp del Celta. Tot i que els gallecs són un rival competitiu, a aquelles alçades o hauran quedat eliminats de la Lliga Europa, i estaran mig de vacances, o estaran preparant la final de Solna. Segons Five Thirty Eight, les seves possibilitats de vèncer són del 12% i les d'empatar, del 15%.

Vista aquesta situació, l'adversari més perillós per als blancs és el Màlaga, l'equip que ha pres cinc punts al Barça en aquesta lliga i que és entrenat per una llegenda del madridisme com Míchel. La web nord-americana xifra en el 14% les possibilitats de triomf malagueny i en el 17% les d'empat. Per tant, si fem una mitjana del 6% del Sevilla, el 12% del Celta i el 14% del Màlaga, surt l'11,6% de possibilitats de derrota. I això tenint en compte que el Barça guanyi a Las Palmas i contra l'Eibar, que encara s'ha de veure.