La dotzena edició de la Titan Desert, una de les curses de BTT més dures del món, va finalitzar amb victòria per a Josep Betalú. Va ser una edició que passarà a la història per la duresa extrema del recorregut de 612 quilòmetres en sis etapes.

En la Titan Desert hi participen ciclistes d'arreu del món. També hi va haver representació de les comarques de la Catalunya Central. Com a equips participants hi va haver Tomàs Bellès i Collbaix Bike&Pons. Per part del conjunt Collbaix, Ramon Jurado va quedar en la 31a posició amb un temps total de 26:16:12 i David Pons es va classificar en el 56è lloc, a 28:33:05. També com a membre d'aquest conjunt, cal destacar la bona actuació de Marta Navarro en categoria femenina. Va obtenir una meritòria sisena plaça (34:32:51) i el 143è lloc del total de participants. La primera classificada va ser Anna Ramírez, de l'equip Esteve- KH7 4 (26:23:52).

El tàndem format per l'atleta paralímpic Ignasi Ávila i el barceloní Joan Font del conjunt de Cofidis van ser una de les grans sensacions de la Titan Desert. Van acabar la prova en la catorzena posició amb un temps de 24:36:51.