El Manresa RC es va classificar per a la final de Primera Catalana, on l'espera el Barcelona Universitari Club B, després de derrotar el Barça B en la semifinal al Nou Congost (14-12).

El xut inicial el van fer els locals, que van mostrar molt bona pressió defensiva per tancar els de Barcelona a la seva 22. La intensitat en els contactes i la lluita per cada centímetre de camp es van fer veure en ambdós equips des del primer minut. El Barça va concedir un cop de càstig i els manresans van encetar el marcador i van posar els nervis a flor de pell. Els voltants del camp del Congost estaven plens de gent, animadors i animadores que sovint cantaven i cridaven per animar el seu equip, i entre unes i altres van deixar anar crits de «volem una grada».

El Barça va començar a lluitar cada centímetre, tot i que els manresans van treure molt bon profit de les seves jugades i van arribar al descans 11 a 5. El segon temps va ser molt similar, amb anades i tornades, però els nervis es notaven a flor de pell i això feia que hi hagués alguns moments de tensió i diverses interrupcions del joc. El Barça es va arribar a posar al davant al marcador (11 a 12), però el Manresa va fer el 14 a 12 en un nou cop de càstig. Els minuts abans del final del partit, la tensió del joc era evident. Però en el darrer cop de càstig, el 10 del Manresa va fer un xut fora del camp que va significar el final del partit.